Voor bewoners

Het is fijn wonen in Veenendaal-oost

Geniet van de ruimte, de gezellige buurten en bezoek de winkels of het theater in het centrum van Veenendaal. Wonen in Veenendaal-oost betekent:

 Volop voorzieningen in de wijk en in de nabije omgeving
Leuke bewoners/wijkactiviteiten
Stad en groen om de hoek
Invloed op je eigen leefomgeving

Kijk voor activiteiten in de wijk op de website van het Ontmoetingshuis www.ontmoetingshuis.nl.

Samen bedacht!

De speel-en ontmoetingsplekken in Buurtstede zijn gerealiseerd in samenspraak met bewoners van de wijk. Zij dachten mee tijdens workshops, ontwerpwedstrijden en andere creatieve activiteiten en het resultaat mag er zijn! Zo hadden zowel de volwassenen als de kinderen van Buurtstede  direct invloed op het gebruik, de sfeer en het uiterlijk van de wijk.

Kunst in de wijk

Kunst in de wijk draagt bij aan leefgenot. Ook bij de ontwikkeling van de verschillende kunstprojecten in de wijk zijn bewoners actief betrokken geweest. In de eerste fase is gewerkt met tijdelijke kunstwerken met het thema ‘Pioniers’. In de tweede fase kozen inwoners van de wijk voor kunstenares Carmela Bogman die met haar project ‘Oosterlicht’ letterlijk licht in de wijk bracht.

In de derde en laatste fase werd in samenwerking met jongeren uit de wijk een permanent kunstwerk als blikvanger voor de wijk gerealiseerd: De Fabriek. De gemeente schreef voor deze kunstopdracht een prijsvraag uit. Kunstenares Marjet Wessels Boer won deze prijsvraag en werkte samen met een aantal jongeren uit de wijk aan De Fabriek, dat in de buurt van De Brink staat (zie foto).

Janneke_Penterman

Wijkmanager Janneke Penterman

Janneke Penterman is uw aanspreekpunt namens de gemeente. U kunt bij haar terecht als u wilt weten welke mogelijkheden er zijn om mee te denken bij de inrichting van uw wijk of buurt, of als u zelf ideeën daarvoor heeft. Haar contactgegevens zijn: Janneke Penterman, telefoon (0318) 53 87 90, e-mail: janneke.penterman@veenendaal.nl

logo Veenendaal

Servicemeldingen gemeente

Voor het melden van losliggende stoeptegels, defecte straatverlichting e.d. kunt u gebruik maken van het digitale meldingenformulier van de gemeente.

Veens

Als inwoner van Veenendaal-oost ‘maakt u de wijk’. Om prettig te wonen is het belangrijk dat u zich thuis voelt. Veens is de organisatie voor ondersteuning van alle inwoners van Veenendaal en heeft als motto ‘Vinden, verbinden, versterken’. Heeft u een vraag, probleem of idee? Laat het ons weten via info@veens-welzijn.nl of kijk of www.veens-welzijn.nl

WaterfietsWoningen gras waterGroene grens beek