1521_2011 afbeelding website beeldwoorden kleiner

“Het huis is op de groei gekocht”

De één werkt in Utrecht, de ander in Ede. Dus ze zochten een huis in het midden. Na een eerste kijkronde naar bestaande woningen viel hun oog op een grote nieuwbouwwoning in Buurtstede, in Veenendaal-oost. “We hebben er een weekend over nagedacht en toen de knoop doorgehakt.”

blije bewoners Parkzicht Veenendaal-oost

“Veenderij voelt voor ons als recreatief wonen”

Toen ze de omschrijving in de brochure lazen, dachten ze: “Zou het echt zo mooi worden? Met al die bruggetjes en vlonders?” Uit navraag bij de makelaar bleek dit inderdaad kenmerkend te zijn voor de wooneilanden in Veenderij. Het geluk wilde dat er een woning terugkwam en de keus was vervolgens snel gemaakt. Ze tekenden voor een rijwoning op wooneiland G in het project Land in Zicht.

P2170151-2

“We krijgen veel meer leefruimte”

Bij bestaande bouw dachten ze telkens ‘nee, dit is het toch niet’. En dus verdiepten ze zich ook in nieuwbouwprojecten. Via hun makelaar werden Marlon en Stefan Koppelaar geïnformeerd over het project Wooneiland D van LATEI in Veenderij. Aan het water wonen sprak ze direct aan. Ze gaan van drie slaapkamers naar vijf en krijgen een veel grotere tuin. Aan het water!

P2100124-2uitsnede

“Zelf bouwen was altijd een droom”

Het was altijd al zijn droom om zelf een huis te bouwen. Het liefst steen op steen, maar dat kost veel tijd en dat heeft hij niet zo veel. Vandaar dat Dirk van Zoest (52) ervoor koos om een nieuwe woning te laten bouwen. Hij speelt hierbij zelf de rol van aannemer en uitvoerder. De plek werd Veenderij, op een van de wooneilanden van Veenendaal-oost.

P9160449web

Linda en Bert in Buurtstede

Sinds 2016 wonen Linda en Bert samen met hun zoons Julian en Lukas in het centrale Buurtstede, in Veenendaal-oost. Zij maakten gebruik van de mogelijkheden hun nieuwe huis naar wens in te delen en uit te breiden.

Linda en Bert in Buurtstede