We krijgen veel meer leefruimte

Bij bestaande bouw dachten ze telkens ‘nee, dit is het toch niet’. En dus verdiepten ze zich ook in nieuwbouwprojecten. Via hun makelaar werden Marlon en Stefan Koppelaar geïnformeerd over het project Wooneiland D van LATEI in Veenderij. Aan het water wonen sprak ze direct aan. Ze gaan van drie slaapkamers naar vijf en krijgen een veel grotere tuin. Aan het water!

Naar eigen wens indelen
Afgelopen augustus hebben ze hun koophuis, een tussenwoning, in Veenendaal verkocht. Ze wonen nu tijdelijk in een huurhuis in het centrum van Veenendaal. “We waren niet specifiek op zoek naar nieuwbouw”, vertelt Marlon. “Eerder naar bestaande bouw, omdat we in dezelfde buurt wilden blijven. Maar het aanbod viel ons tegen. Vaak waren dingen net niet helemaal naar onze wens, zoals de badkamer en de keuken. Het voordeel van nieuwbouw is toch dat je dit soort zaken zelf kunt uitkiezen. Je kunt het huis helemaal naar eigen wens indelen.”

Meer leefruimte
“We wilden graag naar een twee-onder-een-kapwoning, omdat we meer ruimte willen. We woonden eerst vrij klein, in een huis met drie slaapkamers, geen zolder en een klein tuintje. Na de zomer hopen we over te kunnen naar ons nieuwe huis in Veenderij. We kijken vooral uit naar meer leefruimte in en om het huis. We hebben twee dochters, Amber (11) en Lize (8), en een hond. Straks krijgen we een veel grotere tuin, waar ze naar hartenlust kunnen spelen. En ook binnen wordt het allemaal een stuk ruimer.”

Veenderij Wooneiland D Fam. Koppelaar

Klassieke bouwstijl
Het type huis met de klassieke bouwstijl sprak Marlon en Stefan het meeste aan. “We houden niet van dat strakke. Een huis mag karakter hebben. Het huis krijgt ramen met roeden en witte luiken en lichte baksteen. Aan de achterkant komt een uitbouw. We hebben de vloer, badkamer en keuken zelf uitgekozen. In de keuken komt een kookeiland met een barretje. Dan kan ik lekker samen koken met de meiden. Op zolder komen twee slaapkamers en een wasruimte. Ook krijgen we een eigen oprit naast het huis.”

Aan het water
Marlon: “Dat we aan het water komen te wonen vind ik erg leuk. Ik heb iets met water. Het is zo rustgevend en geeft een vrij gevoel. Ik zie al helemaal voor me dat de meiden zomers lekker met een roeibootje of kanootje gaan varen. En het lijkt me ook wel heel bijzonder om ‘s winters mensen langs je eigen achtertuin te zien schaatsen! Wat we ook erg prettig vinden is dat we straks vlakbij natuurgebied De Groene Grens wonen. Hier kunnen we lekker wandelen met de hond. En Stefan kan daar prima hardlopen en fietsen.”

“Er is in de wijk ook een speelveld voor de meiden. Het is een jonge wijk, waar veel gezinnen met kinderen komen. Die interactie met andere kinderen vinden wij belangrijk. Want onze dochters moeten het hier natuurlijk ook naar hun zin krijgen!”