Nieuws

Werkzaamheden de Brink en winkelcentrum

winkelcentrum Veenendaal-oost, Buurtstede, Veenendaal

Zoals u misschien gehoord hebt, wordt het winkelcentrum aan de Stuivenbergheem in Veenendaal-oost rond de zomer in aanbouw genomen. Daarin komt o.a. een vestiging van supermarktketen LIDL, een tweede supermarkt en daarboven 44 appartementen. Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen.

Start bouw supermarkt LIDL
De start van de bouwactiviteiten van de LIDL staat op basis van de huidige inzichten gepland voor omstreeks 20 augustus 2018 (week 34), dus kort na de bouwvakvakantie. De verwachte opening van de LIDL staat in het voorjaar van 2019 gepland. Parallel aan de bouw van de LIDL zal het parkeerterrein de Brink definitief en gefaseerd worden ingericht.

Wilt u als bewoner hier meer over weten? Meer informatie over de werkzaamheden en de timing leest u hier>

Openbare inrichting wooneiland F

openbare inrichting wooneiland F Veenderij

Onlangs werd een inloopavond georganiseerd voor de aanstaande bewoners van wooneiland F in Veenderij. In het i-centrum werden zij geïnformeerd over het inrichtingsplan, wat antwoord geeft op vragen als waar moet worden geparkeerd, hoe komen de groen- en speelvoorzieningen er uit te zien, waar komen de afvalinzamelingsplaatsen e.d.

Bijgaand kaartje geeft een indruk van de openbare inrichting van dit wooneiland F.

openbare inrichting wooneiland F Veenderij

Openbare inrichting wooneiland G

openbare inrichting wooneiland G Veenderij

Onlangs werd een inloopavond georganiseerd voor de aanstaande bewoners van wooneiland G in Veenderij. In het i-centrum werden zij geïnformeerd over het inrichtingsplan, wat antwoord geeft op vragen als waar moet worden geparkeerd, hoe komen de groen- en speelvoorzieningen er uit te zien, waar komen de afvalinzamelingsplaatsen e.d.

Bijgaand kaartje geeft een indruk van de openbare inrichting van dit wooneiland G.openbare inrichting wooneiland G Veenderij

Stem op uw favoriete straatnamen!

Stem op uw favoriete straatnamen!

Voor een nieuwbouwlocatie moeten natuurlijk ook straatnamen worden gekozen. Normaal gesproken zorgt de Commissie Straatnaamgeving van de gemeente Veenendaal hiervoor. Voor Veenderij is dit jaar gekozen voor een andere aanpak. De Commissie heeft een lijst met namen opgesteld en u mag stemmen op uw favoriete straatnaam!

Geef uw mening en stem op de leukste of mooiste straatnaam!
De straatnamen met de meeste stemmen worden gekozen. U kunt vanaf nu stemmen tot en met 3 juni 2018, de uitslag wordt medio juni bekend gemaakt. Wie weet kiest u uw toekomstige straatnaam!  Breng HIER uw stem uit.

Uitleg en historie
De naam ‘Veenderij’ verwijst naar het ontstaan van Veenendaal. We hebben het over de periode lang voordat er in ons dorp sigaren werden gemaakt en wol werd gesponnen. Gilbert van Schoonbeke, een Belgische projectontwikkelaar en stedenbouwer, had van de stad Antwerpen opdracht gekregen voor de wederopbouw van de stad. Daarvoor had hij turf nodig. Zijn vriend Karel V verwees hem rond 1550 naar de Gelderse Vallei. Hele delen van de wereldstad Antwerpen kwamen tot stand met turf uit onze regio. Voor de turfwinning, ofwel ‘de veenderij’, waren veel arbeiders neergestreken in de Gelderse Vallei. De eilanden in de Zuidoost hoek van Veenderij krijgen dan ook straatnamen met het thema “Veen”/turfwinning.

Samen met anderen legde Gilbert van Schoonbeke de lijnen uit voor het Veenendaal zoals we het nu kennen. Gilbert van Schoonbeke was op die manier mede van belang voor het ontstaan van Veenendaal. Om die reden krijgt het centraal gelegen Eiland L in ‘Veenderij’ straks straatnamen die zijn ontleend aan Van Schoonbekes leven en werk; straatnamen die verwijzen naar Antwerpen en de band tussen deze stad en Veenendaal blijvend een plek geven.

In 2019 is het 500 jaar geleden dat Gilbert van Schoonbeke werd geboren. Dat viert Veenendaal met een bijzonder Gilbertjaar. Meer informatie daarover is te vinden op www.gilbertjaar2019.nl.

Fijne voorzieningen in Oost

Ontmoetingshuis Veenendaal

In het centrale wijkdeel Buurtstede vind je de voorzieningen voor de wijk:
het multifunctionele Ontmoetingshuis, het eerstelijns zorgcentrum Het Kloppend Hart Huis met diverse zorgverleners en een apotheek en de fijne buurtsuper Onze Winkel. Daarnaast wordt naar verwachting nog deze zomer gestart met de bouw van het winkelcentrum. Alles dichtbij elkaar gelegen en goed bereikbaar.

Het Ontmoetingshuis biedt plaats aan een sporthal, kerken, het gezellige buurt/sportcafé De Buurman, diverse zalen (ook te huur) en natuurlijk de basisscholen en kinderopvang. Er worden regelmatig optredens gegeven en workshops en bijeenkomsten georganiseerd. Zeker de moeite waard om eens te onderzoeken. Voor meer informatie over het Ontmoetingshuis en hun nieuwsbrieven, kijk hier>

 

 

 

 

23 mei workshop Archipel, de villawijk van Veenderij

logo Archipel Veenderij

LATEI organiseert op 23 mei aanstaande een workshop voor hun nieuwe project Archipel. Dit project omvat 75 woningen (vrijstaande villa’s, twee-onder-een-kap woningen en bungalows), gelegen in de Zuid-Oost hoek van Veenderij op een prachtige locatie.

Wilt u meedenken en praten over uw toekomstige woning? Vul dat de enquête in en/of meld u aan voor de workshop. Dit kan hier>.

Tuinschetsdagen in i-centrum

tuinschetsdagen Veenderij

Op 25 en 26 mei aanstaande kunnen kopers van woningen en kavels op de eerste drie wooneilanden in Veenderij hun favoriete duurzame tuin ontwerpen met een tuinarchitect. Zij ontvangen dan een persoonlijk schetsontwerp en krijgen advies over het thema ‘groen’.

Ontvangt u ook binnenkort uw sleutel voor uw nieuwe huis? En vindt u het leuk al na te denken over de inrichting van uw tuin? Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar rene.dijkman@veenendaal.nl (zie de info op de flyer). Ook zonder afspraak bent u welkom.

Het i-centrum is op zaterdag 26 mei ook open voor reguliere bezoekers.

Kavelcafé druk bezocht

kavels Veenderij Veenendaal

Zaterdag 21 april vond in het i-centrum een KAVELCAFÉ plaats. Doorlopend liepen belangstellenden het i-centrum binnen voor informatie over de vrije kavels op wooneiland O. Een prachtige plek, gelegen aan de Dragonderweg in Veenderij, met uitzicht op De Groene Grens en achtertuinen aan het water. De kavelcoaches vertelden over alle mogelijkheden van zelf (laten) bouwen.

Heeft u dit gemist? Loop dan gerust binnen in het i-centrum voor meer informatie. Neem een kopje koffie en ga zitten aan onze leestafel. Daar liggen verschillende tijdschriften en andere documentatie over kavelbouw.

 

De Leeftuin in verkoop

De Leeftuin Hegeman Veenderij

De inschrijving voor de eerste toewijzingsronde sloot op woensdag 3 april en inmiddels worden de gesprekken tussen makelaars en belangstellenden gevoerd. De meeste woningen staan onder optie. Mocht uw favoriete huis daarbij zitten, neem dan altijd even contact op met de makelaar om de laatste stand van zaken te checken!

Meer weten?
Bekijk alle informatie op de projectwebsite www.deleeftuinveenendaal.nl.
De Leeftuin in verkoop Veenderij Veenendaal

Mooie bouwkavels Veenderij

kavels Veenderij

Droomt u ook van zelf bouwen? Dan is één van de vrije kavels aan de Dragonderweg in Veenderij misschien wel de plek voor uw droomhuis! De kavels zijn geschikt voor de bouw van een vrijstaande woning. Wilt u wonen met de achterzijde aan het water en uitzicht op natuur- en recreatiegebied De Groene Grens aan de voorzijde?  Deze kavels bieden een prachtige locatie (zie de foto’s als voorbeeld).

Loop gerust eens bij ons binnen in het i-centrum (documentatie aanwezig), of neem contact op met makelaar Jasja Scholtens. Zij informeert u met alle plezier over de mogelijkheden. Kijk hier voor meer informatie>

 

Groene grens beekWoningen gras waterWaterfiets