Nieuws

Nog twee woningen te koop. Bouwvoorbereiding De Leeftuin van start

Leeftuin bouwnummer 16 Veenderij

In Veenderij start Hegeman Bouwgroep uit Almelo in oktober met de voorbereidingen voor de bouw van het project De Leeftuin. Het gaat om achttien royale woningen. Er zijn nog twee woningen te koop en kopers kunnen er al in 2019 wonen.

Alle woningen zijn energieneutraal, hebben geen gasaansluiting, zijn voorzien van zonnepanelen en vloerverwarming. De prijs is inclusief keuken, luxe sanitair en tegelwerk. De gevels zijn divers in kleur. Kenmerkend is het hoogwaardige materiaalgebruik. Dit zorgt voor een robuuste en natuurlijke uitstraling. Er is veel ruimte in en om het huis.

Geïnteresseerden kunnen terecht bij Diepenveen makelaars of Van Dijk Van Essen Makelaars. Op dit moment is nog 1 vrijstaande woning en 1 twee-onder-één-kapwoning vrij.

Meer weten? www.deleeftuinveenendaal.nl

Verwacht: sociale huurwoningen Veenderij

huur Patrimonium Veenderij

Patrimonium gaat in Veenderij de eerste sociale huurwoningen bouwen op de wooneilanden G en D. Dit zijn allemaal eengezinswoningen met op de eerste verdieping 2 slaapkamers en een mogelijkheid voor een derde slaapkamer op de zolderverdieping. Meer informatie vindt u hier>.

De woningen worden begin 2019 voor verhuur aangeboden via Huiswaarts.nu.

Belangrijk: als u interesse heeft in één van deze woningen, zorg dan dat u zich zo snel mogelijk als woningzoekende inschrijft bij Huiswaarts.nu.

Bouw fase 2 Wooneiland D van start

startbouw fase 2 Wooneiland D Veenderij

Als een volleerd graafmachinist heeft wethouder Engbert Stroobosscher, samen met een aantal toekomstige bewoners, het zandbed gespreid voor de tweede fase op Wooneiland D in Veenendaal-Oost. Dit project bestaat uit 46 woningen, die samen met de toekomstige bewoners zijn vormgegeven.

Samen ontwikkelen
Antoni Poot, directeur van LATEI, legde uit dat Wooneiland D een uniek project is . ’We zijn hier letterlijk met een wit blaadje begonnen. Aan de hand van workshops hebben we de wensen van potentiële kopers in kaart gebracht. Zo is de invulling van de wijk tot stand gekomen. Door de intensieve gesprekken kwam bijvoorbeeld naar voren dat er behoefte was aan woningen voor senioren. Daarom realiseren we hier ook een aantal woningen met een bad- en slaapkamer op de begane grond. Dit project staat dan ook symbool voor de manier waarop we werken: we ontwikkelen mét in plaats van vóór de klant.’

Wethouder Stroobosscher roemde de manier waarop deze woningen tot stand zijn gekomen. ‘Het is mooi om te zien dat deze wijk is ontwikkeld samen met de toekomstige bewoners’, zei hij vlak voordat hij in de grote gele graafmachine klom om de officiële handeling te verrichten.

Kwaliteit
Hans Koopman, directeur van aannemer Kelderman Bouw uit Ede, beloofde dat zijn bedrijf garant staat voor een kwalitatieve bouw. Hij stipte aan dat de druk op de bouwbranche momenteel groot is door de hausse op de woningmarkt. ‘Maar wij hechten aan een goede kwaliteit en doen daaraan -ook onder tijdsdruk – geen concessies. We streven ernaar dat uw woningen zonder opleverpunten worden opgeleverd. Zodat u huis ook echt ‘af’ is als u de sleutel krijgt.’

De toekomstige bewoners waren aanwezig bij dit officiële moment. Zij konden, onder het genot van een hapje en een drankje, niet alleen kennismaken met hun nieuwe woonplek, maar ook met hun toekomstige buren.

Veelgestelde vragen

veelgestelde vragen Veenendaal-oost

In het i-centrum krijgen wij natuurlijk allerlei vragen gesteld over de wijk, de woningbouwprojecten, huurwoningen en nog veel meer. Ook zijn onze bezoekers soms benieuwd naar algemene informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning of een kavel, over financiering e.d. Hoe pak je dat nu aan, waar haal je informatie vandaan? In onze rubriek Veelgestelde vragen geven wij op een aantal van die vragen antwoord en/of tips om eens verder te lezen.

Infomarkt Ontmoetingshuis op 8 september voor jong en oud

Ontmoetingshuis Veenendaal-oost 8 september infomarkt

Zaterdagochtend 8 september zet het Ontmoetingshuis haar deuren open voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er dit aankomende seizoen allemaal te doen is. De Presentatiemarkt is voor jong en oud!

Er kan gesnuffeld worden aan de workshops en cursussen die het aankomende seizoen in het Ontmoetingshuis worden aangeboden en er is informatie over de theatervoorstellingen in 2018/2019. Maar ook de scholen, Buren van Oost, Super Kinderopvang, Veens Welzijn, wijksportvereniging Veenendaal Noord, de kerken, het IVN, muziekschool De Muzen, het Centrum voor Jeugd en Gezin, Stichting Goed voor Elkaar, Songs from the Heart, Toneelgroep PIT en Het Rode Kruis zijn bijvoorbeeld aanwezig. Ook ligt er informatie over de nieuwbouwwoningen in de wijk.*

Er is een Kickstart met Durf te Vragen; live oefenen met reanimeren, kinderen kunnen knutselen, schilderen en spelletjes doen, er is een Spaghetti Mindfulness test voor kinderen,  een springkussen en heel veel informatie bij de deelnemende organisaties. Een DJ draait gezellige muziek en eet-en sportcafé De Buurman zorgt voor lekkere versnaperingen. Kortom, deze markt is de perfecte manier om op een leuke laagdrempelige manier kennis te maken met wat het Ontmoetingshuis te bieden heeft aan de inwoners van Veenendaal!

Praktisch:
Zaterdag 8 september 2018 van 10.00-13.00 uur 
Locatie: Ontmoetingshuis, Spiesheem 54, 3907 NJ te Veenendaal-oost 
Zie ook de website: www.ontmoetingshuis.nl 

*Het i-centrum is elke zaterdag open van 10.00-13.00 uur, dus loop gerust binnen om eens even rond te kijken!

Ontmoetingshuis Veenendaal-oost 8 september infomarkt

Definitieve inrichting de Brink

brink-winkelcentrum Veenendaal-oost

Zoals u misschien gehoord hebt, wordt het winkelcentrum aan de Stuivenbergheem in Veenendaal-oost in aanbouw genomen. Daarin komt o.a. een vestiging van supermarktketen LIDL, een tweede supermarkt en daarboven 44 appartementen. Inmiddels is de bouwlocatie bouwrijp en zal rond eind augustus daadwerkelijk worden gestart met de bouw. De verwachte opening van de LIDL staat in het voorjaar van 2019 gepland.

Parallel aan de bouw van de LIDL zal het parkeerterrein de Brink definitief en gefaseerd worden ingericht. Kijk voor meer informatie hierover op onze bewonerspagina over de openbare inrichting en werkzaamheden>

Vakantie vieren in nieuwe Altum-woning

Altum-oplevering Veenderij

Wooneiland G! Dat is de vakantiebestemming van Veenendaler Koen van Kooten. Net als tien andere kopers van het project Altum kreeg hij vlak voor de bouwvak nog de sleutel van zijn nieuwe huis. Daarmee zijn zij de eerste bewoners van dit wooneiland in Veenendaal-oost.

De Altum rijwoningen zijn een echte blikvanger in dit nieuwe stukje Veenendaal. Ondanks dat het een rij is van 11 woningen oogt het dankzij een verscheidenheid aan gevelstenen en bijzondere architectuur als drie afzonderlijke blokjes. ‘Straks kijken we uit over het water. Dan is het echt helemaal af’, droomt Koen alvast hardop. Voor hem was dit huis liefde op het eerste gezicht. ‘Ik heb een type met een ‘punt dakje’ waardoor ik behoorlijk wat extra ruimte heb. We zijn nu nog volop aan het klussen, dus ik ga ook niet op vakantie. Half augustus hopen we er echt te wonen en dan kunnen we de wijk zien groeien’, aldus Koen.

Oplevering eerder dan verwacht
Ook op een ander bouwnummer wordt volop gewerkt door de nieuwe bewoners Suzanne en Leon Vaandrager. Samen met hun bijna 3-jarige dochtertje Bente betrekken zij binnenkort hun nieuwe hoekhuis. ‘We gaan aankomend weekend al verhuizen. Het is hier echt heerlijk. We woonden in een appartement en hebben nu een lekkere tuin’, vertelt de nieuwe bewoonster. Volgens haar is de bouw heel vlot verlopen. ‘Alles is eigenlijk heel goed gegaan. De oplevering kwam voor ons zelfs eerder dan verwacht. Helemaal top!’

Uitvoerder Marcel Heddema van aannemer Kelderman Bouw bevestigt dat de bouw van de woningen, die in opdracht van OPUS projecten werd gerealiseerd, voorspoedig verliep. ‘We waren de eersten die hier zijn begonnen. Dat had als voordeel dat we ook snel konden schakelen bij de aanleg van de nutsvoorzieningen. Dat hielp mee aan ons doel om nog voor de bouwvak op te leveren’, aldus de uitvoerder. De woningen zijn uiteraard voorbereid op de toekomst en dus ‘gasloos’. Ze worden aangesloten op een collectief duurzaam energiesysteem dat als extra voordeel heeft dat de woningen in warme periodes zoals nu aangenaam koel kunnen worden gehouden.

Marcel merkt dat de woningen de aandacht trekken. ‘Ook leveranciers komen voor reclamedoeleinden veel foto’s maken van dit project. Dat is voor mij een extra teken dat we hier echt iets bijzonders hebben neergezet!’

Oplevering eerste CPO-woningen

CPO Veenendaal-oost Veenderij

In de week van 23 tot en met 26 juli 2018 worden de eerste 8 (van de 14) woningen in het CPO-project op wooneiland F in Veenderij opgeleverd. De woningen worden gebouwd in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dit houdt in dat particulieren zich in een vereniging verenigd hebben om de woningen zelf gezamenlijk als  projectontwikkelaar te ontwerpen en te (laten) bouwen. Het CPO Veenendaal-Oost is het eerste CPO-project in Veenendaal.

Voortgang bouw
De bouw is gestart op 11 januari jl. en de bouwer, Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen BV, heeft de bouw ondanks twee weken vertraging door de vorst voortvarend ter hand genomen. Dat heeft de weg vrij gemaakt voor de oplevering van de eerste acht woningen nog vóór de bouwvakvakantie. De andere zes volgen, als alles conform planning verloopt, in de week van 10 september a.s.

Oplevering
De opleveringen worden voorafgegaan door een zogenaamde ‘voorschouw’, die een week voor de officiële oplevering plaatsvindt. De meeste leden van het CPO hebben het advies van Ter Steege overgenomen om zich tijdens de officiële oplevering te laten bijstaan door een deskundige van de Vereniging Eigen Huis, die namens het individuele lid een opleveringskeuring uitvoert.

Acht gelukkige eigenaren kunnen hun vakantiedagen binnenkort dus gebruiken om hun nieuwe woning bewoonbaar te maken en te verhuizen!

Benieuwd naar dit project? www.cpo-vo.nl 

Eilandhoppen groot succes

i-centrum Eilandhoppen Veenderij

Op zaterdag 23 juni j.l. vond in het i-centrum en op de wooneilanden in Veenderij een wijkevenement plaats. Natuurlijk was er informatie over de wijk en het huidige en verwachte woningaanbod te vinden in het i-centrum. Zo zijn er van het project De Leeftuin Van Hegeman nog 4 laatste mooie woningen te koop. LATEI toonde de resultaten van hun workshop voor het project Archipel en liet hun plannen zien voor wooneiland L.

Tussen het i-centrum en de wooneilanden reden elektrische golfkarren. Ondanks het vrij frisse weer gingen velen het water op in waterfietsen en kano’s om zo het gevoel van Veenderij te beleven. Aan de waterkant was het IVN actief met kinderen en her en der kon je iets lekkers eten of drinken.

De bijna 350 bezoekers waren enthousiast over de opzet en vonden het leuk om zo wat meer gevoel te krijgen bij wonen op de wooneilanden.

Kijk voor een foto-impressie op onze Facebookpagina>

 

Wethouder maakt straatnamen bekend

straatnamen Veenderij wethouder

Tijdens het wijkevenement Eilandhoppen in Veenderij maakte wethouder Engbert Stroobosscher in het i-centrum de straatnamen bekend van de eerstvolgende wooneilanden.

Inwoners van Veenendaal konden via de gemeentewebsite online stemmen op hun favoriete straatnamen voor de zuidoostelijke eilanden ABC (thema ” veen”) en het centraal gelegen wooneiland L (thema “Antwerpen”).

Met een leuke speech onthulde de wethouder de gekozen straatnamen.
wethouder Stroobosscher straatnamen Veenderij

WaterfietsWoningen gras waterGroene grens beek