Nieuws

Vakantie vieren in nieuwe Altum-woning

Altum-oplevering Veenderij

Wooneiland G! Dat is de vakantiebestemming van Veenendaler Koen van Kooten. Net als tien andere kopers van het project Altum kreeg hij vlak voor de bouwvak nog de sleutel van zijn nieuwe huis. Daarmee zijn zij de eerste bewoners van dit wooneiland in Veenendaal-oost.

De Altum rijwoningen zijn een echte blikvanger in dit nieuwe stukje Veenendaal. Ondanks dat het een rij is van 11 woningen oogt het dankzij een verscheidenheid aan gevelstenen en bijzondere architectuur als drie afzonderlijke blokjes. ‘Straks kijken we uit over het water. Dan is het echt helemaal af’, droomt Koen alvast hardop. Voor hem was dit huis liefde op het eerste gezicht. ‘Ik heb een type met een ‘punt dakje’ waardoor ik behoorlijk wat extra ruimte heb. We zijn nu nog volop aan het klussen, dus ik ga ook niet op vakantie. Half augustus hopen we er echt te wonen en dan kunnen we de wijk zien groeien’, aldus Koen.

Oplevering eerder dan verwacht
Ook op een ander bouwnummer wordt volop gewerkt door de nieuwe bewoners Suzanne en Leon Vaandrager. Samen met hun bijna 3-jarige dochtertje Bente betrekken zij binnenkort hun nieuwe hoekhuis. ‘We gaan aankomend weekend al verhuizen. Het is hier echt heerlijk. We woonden in een appartement en hebben nu een lekkere tuin’, vertelt de nieuwe bewoonster. Volgens haar is de bouw heel vlot verlopen. ‘Alles is eigenlijk heel goed gegaan. De oplevering kwam voor ons zelfs eerder dan verwacht. Helemaal top!’

Uitvoerder Marcel Heddema van aannemer Kelderman Bouw bevestigt dat de bouw van de woningen, die in opdracht van OPUS projecten werd gerealiseerd, voorspoedig verliep. ‘We waren de eersten die hier zijn begonnen. Dat had als voordeel dat we ook snel konden schakelen bij de aanleg van de nutsvoorzieningen. Dat hielp mee aan ons doel om nog voor de bouwvak op te leveren’, aldus de uitvoerder. De woningen zijn uiteraard voorbereid op de toekomst en dus ‘gasloos’. Ze worden aangesloten op een collectief duurzaam energiesysteem dat als extra voordeel heeft dat de woningen in warme periodes zoals nu aangenaam koel kunnen worden gehouden.

Marcel merkt dat de woningen de aandacht trekken. ‘Ook leveranciers komen voor reclamedoeleinden veel foto’s maken van dit project. Dat is voor mij een extra teken dat we hier echt iets bijzonders hebben neergezet!’

Oplevering eerste CPO-woningen

CPO Veenendaal-oost Veenderij

In de week van 23 tot en met 26 juli 2018 worden de eerste 8 (van de 14) woningen in het CPO-project op wooneiland F in Veenderij opgeleverd. De woningen worden gebouwd in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dit houdt in dat particulieren zich in een vereniging verenigd hebben om de woningen zelf gezamenlijk als  projectontwikkelaar te ontwerpen en te (laten) bouwen. Het CPO Veenendaal-Oost is het eerste CPO-project in Veenendaal.

Voortgang bouw
De bouw is gestart op 11 januari jl. en de bouwer, Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen BV, heeft de bouw ondanks twee weken vertraging door de vorst voortvarend ter hand genomen. Dat heeft de weg vrij gemaakt voor de oplevering van de eerste acht woningen nog vóór de bouwvakvakantie. De andere zes volgen, als alles conform planning verloopt, in de week van 10 september a.s.

Oplevering
De opleveringen worden voorafgegaan door een zogenaamde ‘voorschouw’, die een week voor de officiële oplevering plaatsvindt. De meeste leden van het CPO hebben het advies van Ter Steege overgenomen om zich tijdens de officiële oplevering te laten bijstaan door een deskundige van de Vereniging Eigen Huis, die namens het individuele lid een opleveringskeuring uitvoert.

Acht gelukkige eigenaren kunnen hun vakantiedagen binnenkort dus gebruiken om hun nieuwe woning bewoonbaar te maken en te verhuizen!

Benieuwd naar dit project? www.cpo-vo.nl 

Eilandhoppen groot succes

i-centrum Eilandhoppen Veenderij

Op zaterdag 23 juni j.l. vond in het i-centrum en op de wooneilanden in Veenderij een wijkevenement plaats. Natuurlijk was er informatie over de wijk en het huidige en verwachte woningaanbod te vinden in het i-centrum. Zo zijn er van het project De Leeftuin Van Hegeman nog 4 laatste mooie woningen te koop. LATEI toonde de resultaten van hun workshop voor het project Archipel en liet hun plannen zien voor wooneiland L.

Tussen het i-centrum en de wooneilanden reden elektrische golfkarren. Ondanks het vrij frisse weer gingen velen het water op in waterfietsen en kano’s om zo het gevoel van Veenderij te beleven. Aan de waterkant was het IVN actief met kinderen en her en der kon je iets lekkers eten of drinken.

De bijna 350 bezoekers waren enthousiast over de opzet en vonden het leuk om zo wat meer gevoel te krijgen bij wonen op de wooneilanden.

Kijk voor een foto-impressie op onze Facebookpagina>

 

Wethouder maakt straatnamen bekend

straatnamen Veenderij wethouder

Tijdens het wijkevenement Eilandhoppen in Veenderij maakte wethouder Engbert Stroobosscher in het i-centrum de straatnamen bekend van de eerstvolgende wooneilanden.

Inwoners van Veenendaal konden via de gemeentewebsite online stemmen op hun favoriete straatnamen voor de zuidoostelijke eilanden ABC (thema ” veen”) en het centraal gelegen wooneiland L (thema “Antwerpen”).

Met een leuke speech onthulde de wethouder de gekozen straatnamen.
wethouder Stroobosscher straatnamen Veenderij

Openbare inrichting wooneiland D

Openbare inrichting wooneiland D Veenderij

Onlangs werd een inloopavond georganiseerd voor de aanstaande bewoners van wooneiland D in Veenderij. In het i-centrum werden zij geïnformeerd over het inrichtingsplan, wat antwoord geeft op vragen als waar moet worden geparkeerd, hoe komen de groen- en speelvoorzieningen er uit te zien, waar komen de afvalinzamelingsplaatsen e.d.

Bijgaand kaartje geeft een indruk van de openbare inrichting van dit wooneiland D.

Openbare inrichting wooneiland D Veenderij

Nieuwe filmbeelden Veenderij

Veenderij wooneilanden 23 juni 2018 Eilandhoppen

Een jonge, enthousiaste a.s. wijkbewoner van 13 jaar maakte voor ons in Veenderij mooie filmbeelden van de wooneilanden. De film laat goed zien dat er volop wordt gebouwd en hoe de huizen aan het water liggen.
Bekijk hier de film voor een voorproefje>

Wil je dat ook in het echt zien en beleven?
Kom dan aanstaande zaterdag 23 juni naar het i-centrum, laat je informeren over de nieuwbouwplannen, neem een plattegrond mee en ga EILANDHOPPEN IN VEENDERIJ!

Bekendmaking nieuwe straatnamen in i-centrum tijdens Eilandhoppen

Bekendmaking nieuwe straatnamen in i-centrum tijdens Eilandhoppen

Voor een nieuwbouwlocatie moeten natuurlijk ook straatnamen worden gekozen. Normaal gesproken zorgt de Commissie Straatnaamgeving van de gemeente Veenendaal hiervoor. Voor Veenderij is dit jaar gekozen voor een andere aanpak. De Commissie heeft een lijst met namen opgesteld en u mocht stemmen op uw favoriete straatnaam!

Wethouder maakt nieuwe straatnamen bekend
De straatnamen met de meeste stemmen zijn gekozen voor zowel de zuidoostelijke eilanden ABC als voor het centrale wooneiland L. Op deze locaties wordt later dit jaar gestart met het bouwrijp maken.

Tijdens het evenement EILANDHOPPEN IN VEENDERIJ op 23 juni a.s. zal wethouder Engbert Stroobosscher de nieuw gekozen straatnamen bekend maken. Dit gebeurt in het i-centrum aan de Van Essenlaan 1 om 12.00 uur. U bent van harte welkom om daarbij te zijn.

Uitleg en historie straatnamen
De naam ‘Veenderij’ verwijst naar het ontstaan van Veenendaal. We hebben het over de periode lang voordat er in ons dorp sigaren werden gemaakt en wol werd gesponnen. Gilbert van Schoonbeke, een Belgische projectontwikkelaar en stedenbouwer, had van de stad Antwerpen opdracht gekregen voor de wederopbouw van de stad. Daarvoor had hij turf nodig. Zijn vriend Karel V verwees hem rond 1550 naar de Gelderse Vallei. Hele delen van de wereldstad Antwerpen kwamen tot stand met turf uit onze regio. Voor de turfwinning, ofwel ‘de veenderij’, waren veel arbeiders neergestreken in de Gelderse Vallei. De eilanden in de Zuidoost hoek van Veenderij krijgen dan ook straatnamen met het thema “Veen”/turfwinning.

Samen met anderen legde Gilbert van Schoonbeke de lijnen uit voor het Veenendaal zoals we het nu kennen. Gilbert van Schoonbeke was op die manier mede van belang voor het ontstaan van Veenendaal. Om die reden krijgt het centraal gelegen Eiland L in ‘Veenderij’ straks straatnamen die zijn ontleend aan Van Schoonbekes leven en werk; straatnamen die verwijzen naar Antwerpen en de band tussen deze stad en Veenendaal blijvend een plek geven.

In 2019 is het 500 jaar geleden dat Gilbert van Schoonbeke werd geboren. Dat viert Veenendaal met een bijzonder Gilbertjaar. Meer informatie daarover is te vinden op www.gilbertjaar2019.nl.

Werkzaamheden de Brink en winkelcentrum gestart

Brink Veenendaal-oost winkelcentrum Lidl

Zoals u misschien gehoord hebt, wordt het winkelcentrum aan de Stuivenbergheem in Veenendaal-oost rond de zomer in aanbouw genomen. Daarin komt o.a. een vestiging van supermarktketen LIDL, een tweede supermarkt en daarboven 44 appartementen. Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen.

Start bouw supermarkt LIDL
De start van de bouwactiviteiten van de LIDL staat op basis van de huidige inzichten gepland voor omstreeks 20 augustus 2018 (week 34), dus kort na de bouwvakvakantie. De verwachte opening van de LIDL staat in het voorjaar van 2019 gepland. Parallel aan de bouw van de LIDL zal het parkeerterrein de Brink definitief en gefaseerd worden ingericht.

Wilt u als bewoner hier meer over weten? Meer informatie over de werkzaamheden en de timing leest u hier>

Openbare inrichting wooneiland F

openbare inrichting wooneiland F Veenderij

Onlangs werd een inloopavond georganiseerd voor de aanstaande bewoners van wooneiland F in Veenderij. In het i-centrum werden zij geïnformeerd over het inrichtingsplan, wat antwoord geeft op vragen als waar moet worden geparkeerd, hoe komen de groen- en speelvoorzieningen er uit te zien, waar komen de afvalinzamelingsplaatsen e.d.

Bijgaand kaartje geeft een indruk van de openbare inrichting van dit wooneiland F.

openbare inrichting wooneiland F Veenderij

Openbare inrichting wooneiland G

openbare inrichting wooneiland G Veenderij

Onlangs werd een inloopavond georganiseerd voor de aanstaande bewoners van wooneiland G in Veenderij. In het i-centrum werden zij geïnformeerd over het inrichtingsplan, wat antwoord geeft op vragen als waar moet worden geparkeerd, hoe komen de groen- en speelvoorzieningen er uit te zien, waar komen de afvalinzamelingsplaatsen e.d.

Bijgaand kaartje geeft een indruk van de openbare inrichting van dit wooneiland G.openbare inrichting wooneiland G Veenderij

Groene grens beekWoningen gras waterWaterfiets