Voorzieningen in de wijk

Veenendaal-oost biedt de nodige voorzieningen. Er is een compleet winkelcentrum. Voor basisscholen en kinderopvang, welzijn, kerk en cultuur kun je terecht in het Ontmoetingshuis. De gezondheidszorg wordt vanuit het Kloppend Hart Huis aangeboden. Alle voorzieningen liggen rond de Brink.

Het Ontmoetingshuis centraal in de wijk

In Veenendaal-oost staat aan de Brink een bijzonder gebouw: het Ontmoetingshuis. Een multifunctionele accommodatie waar onderwijs, kinderopvang, sport, cultuur, kerkelijke activiteiten en welzijn samen komen. Ook vind je er sportcafé De Buurman. Het is ook mogelijk een ruimte in het Ontmoetingshuis te huren, voor bijvoorbeeld een vergadering, kinderfeestje of een workshop. Het Ontmoetingshuis is bij uitstek een plaats waar de bewoners van Veenendaal-oost elkaar ontmoeten.

Bewoners organiseren veel activiteiten zelf. Daarnaast krijgen zij ondersteuning van de wijkmanager. Zij verbindt bewoners en organisaties in de buurt. Zo ontstaan bijzondere wijkdagen, kinderactiviteiten en gezellige buurtbarbecues. Maar ook buiten de wijk, in de natuur of in het centrum van Veenendaal is voldoende te doen en zien in je vrije tijd.

Gezondheidszorg in het Kloppend Hart Huis

In het Kloppend Hart Huis werken verschillende disciplines op het gebied van gezondheid samen en maken hierbij gebruik van elkaars kwaliteiten. Door de kleinschaligheid is er veel direct contact tussen de zorgverleners. Het uiteindelijke doel hiervan is de cliënt zo goed en snel mogelijk te helpen.

Het Dierenziekenhuis Veenendaal is ook gevestigd in het Kloppend Hart Huis.

Boodschappen doen in Veenendaal-oost

De bouw van het winkelcentrum Buurtstede is inmiddels gereed. Met maar liefst twee supermarkten (LIDL en Albert Heijn),aanvullende kleinere winkels (Het Kruidvat, Vivant en Roelofsen Bloemen), AMI kappers, Sportcafé De Buurman en de Foodmaster heb je alles bij de hand in de wijk.

Elke dinsdagmiddag staan er drie marktkramen op de Brink, waar je terecht kunt voor verse vis, kaas en groenten