Het Ontmoetingshuis

Aan De Brink staat een bijzonder gebouw: het Ontmoetingshuis. Een multifunctionele accommodatie waar onderwijs, kinderopvang, sport, cultuur, kerkelijke activiteiten en welzijn samen komen. Ook vind je er sportcafé De Buurman. Het is mogelijk een ruimte in het Ontmoetingshuis te huren, voor bijvoorbeeld een vergadering, kinderfeestje of een workshop. Het Ontmoetingshuis is bij uitstek een plaats waar de bewoners van Veenendaal-oost elkaar ontmoeten.

Bewoners organiseren veel activiteiten zelf. Daarnaast krijgen zij ondersteuning van de wijkmanager. Zij verbindt bewoners en organisaties in de buurt. Zo ontstaan bijzondere wijkdagen, kinderactiviteiten en gezellige buurtbarbecues.

Maar ook buiten de wijk, in de natuur of in het centrum van Veenendaal is voldoende te doen en zien in je vrije tijd.

Gezondheidszorg in het Kloppend Hart Huis

In het Kloppend Hart Huis werken verschillende disciplines op het gebied van gezondheid samen en maken hierbij gebruik van elkaars kwaliteiten. Door de kleinschaligheid is er veel direct contact tussen de zorgverleners. Het uiteindelijke doel hiervan is de cliënt zo goed en snel mogelijk te helpen. Meer informatie? www.kloppendharthuis.nl

Het Dierenziekenhuis Veenendaal is ook gevestigd in het Kloppend Hart Huis.

Boodschappen doen in Veenendaal-oost

Veenendaal-oost heeft een compleet winkelcentrum. Met maar liefst twee supermarkten (LIDL en Albert Heijn), aanvullende kleinere winkels (zoals Het Kruidvat, Vivant en Roelofsen Bloemen) en AMI kappers heb je alles bij de hand in de wijk.

Elke dinsdagmiddag staan er ook drie marktkramen op De Brink, waar je terecht kunt voor verse vis, kaas en groenten.

Horeca in Veenendaal-oost
Bij het winkelcentrum vind je rechts van de AH cafetaria de Foodmaster. Daar tegenover in het Ontmoetingshuis zit Sportcafé De Buurman. In Veenderij (de wooneilanden van Oost) vind je aan het Waterhuis café-restaurant De Fuut.