Stel

Groenpoort, de woongaarden van Veenendaal-oost

Het noordelijk en laatste wijkdeel van Veenendaal-oost heet Groenpoort. Hier staat groen centraal in al haar facetten en bouwen we samen met bewoners aan een fijne en duurzame woonomgeving. In Groenpoort wordt de komende jaren een divers aanbod van circa 970 woningen ontwikkeld, verdeeld over zes kleinschalige buurten.

Voor Groenpoort wordt een nieuw, hypermodern en duurzaam energiesysteem gebouwd. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder op de website van DEVO>

Natuurrijk en ontspannen

Groenpoort kenmerkt zich door een natuurrijk, ontspannen karakter. Door de subtiele kromming in de straten ontstaat een afwisselend en aangenaam straatbeeld. De zes buurten met aansprekende ‘groene’ namen krijgen elk een eigen brinkje, die een ontmoetingsplek vormen voor bewoners en ruimte bieden voor speelvoorzieningen.

In het i-centrum is de stedenbouwkundige opzet van Groenpoort al op de grote maquette te zien. Dat geeft een goed beeld van de plannen voor Groenpoort, loop er gerust eens binnen of maak een afspraak. De openingstijden van het i-centrum vind je hier>.

Groen en blauw in Groenpoort

De centrale, iets gekromde singel, die Groenpoort van noord naar zuid doorkruist, is een eyecatcher in dit wijkdeel. Daarnaast speelt de singel een belangrijke rol voor de klimaatadaptiviteit van het plan, net als de twee flinke groene buffers, die Groenpoort van west naar oost doorsnijden en verbinden met het omliggende landschap. Ze vormen de groene longen van het plan, belangrijk voor de waterhuishouding van dit wijkdeel, maar ook als plek voor sport, spel en recreatie.

Het logo van Groenpoort

In het logo van Groenpoort vind je dit alles terug: De letter G van Groenpoort is iets vervormd naar een blad, een verwijzing naar het groene, duurzame karakter van de woonwijk. De groene en blauwe tinten in het blad zijn een verwijzing naar de lucht, het vele groen en de singel in de wijk.

 

Groenpoort rgb pay off
Langs de singel is het heerlijk wandelen. Hier loop je van buurtje naar buurtje. Geen straat is hetzelfde. De bomen geven de wijk echt een eigen sfeer. Het is een prachtige ochtend voor een rondje door de wijk.

Voorbereidingen en verwachte planning

Groenpoort wordt gefaseerd bouwrijp gemaakt. Dat houdt onder andere in: de grond voorbereiden voor de bouw, de aanleg van bouwwegen, het aanleggen van kabels en leidingen voor de voorzieningen. De ontwikkelaars kunnen dan aan de slag met de voorbereiding voor hun nieuwbouwprojecten. Vanaf het voorjaar van 2023 is gestart met het gefaseerd bouwrijp maken van Groenpoort. Meer informatie hierover vind je hier>

Medio 2023 is het eerste project in Groenpoort in verkoop gebracht en ook in het najaar van 2023 zijn nieuwe projecten gestart. Voor 2024 zijn verschillende ontwikkelaars hun nieuwe aanbod aan het voorbereiden.

Wil je op de hoogte blijven?

Dan wil je onze nieuwsbrief niet missen!

Regenlaarsjes
Beeld meisje bloemen