luchtfoto Anneke

Groei voor de toekomst

Met de plannen voor Veenendaal-oost heeft Veenendaal de groei voor de toekomst een plek gegeven. De wijken Buurtstede, Veenderij en Groenpoort vormen samen een nieuw stedelijk gebied ten oosten van Veenendaal grenzend aan De Groene Grens, een prachtig natuurgebied tussen Veenendaal en Ede.

Je woont écht tussen stad en natuur, met eigen voorzieningen op een steenworp afstand en een groene zone naast de deur. De wijk biedt daarnaast een duurzaam warmtesysteem en een goed toegankelijke openbare inrichting. In elk buurtje is wel een speel- en ontmoetingsplek te vinden voor de kinderen en hun ouders.

Ook de ligging is van belang

Veenendaal ligt centraal in Nederland en is uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De stad heeft maar liefst drie treinstations, waarvan NS-station Veenendaal-De Klomp op de intercityroute ligt tussen Utrecht en Arnhem. Met de A12, de A30 en de A15 in de buurt ben je ook met de auto snel op je bestemming.

Veenendaal-centrum ligt op 10 fietsminuten afstand van de nieuwbouwwijk Veenendaal-oost en biedt een scala aan winkels, voorzieningen en sportclubs. Op de website Dit is Veenendaal vind je meer informatie en een agenda van wat er te beleven valt in Veenendaal.

En wat denk je van de Utrechtse Heuvelrug, de Betuwe en de Veluwe? Deze mooie gebieden liggen allemaal in de buurt.

Kaart