20230108_113437

Groei voor de toekomst

Zo’n 3.200 woningen omvat de nieuwbouwwijk Veenendaal-oost.  Dit nieuwe stedelijk gebied ligt aan de oostkant van Veenendaal en grenst aan De Groene Grens, een prachtig natuurgebied tussen Veenendaal en Ede. In Veenendaal-oost is de kwaliteit zichtbaar, zowel bij de woningbouw als in de openbare ruimte. Sommige bewoners verhuizen voor de 3e keer binnen de wijk, een mooi compliment.

De wijk biedt een duurzaam warmtesysteem en een goed toegankelijke openbare inrichting. In elk buurtje is wel een speel- en ontmoetingsplek te vinden voor de kinderen en hun ouders.

Prima voorzieningen en centraal gelegen

Bewoners van de wijk hebben hun eigen voorzieningen op een steenworp afstand. Het Ontmoetingshuis met basisscholen, cultuur, welzijn en sport, de zorgvoorzieningen in het Kloppend Hart Huis en natuurlijk het winkelcentrum met maar liefst twee supermarkten.

Veenendaal ligt centraal in Nederland en is uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De stad heeft maar liefst drie treinstations, waarvan NS-station Veenendaal-De Klomp op de intercityroute ligt tussen Utrecht en Arnhem. Met de A12, de A30 en de A15 in de buurt ben je ook met de auto snel op je bestemming.

Veenendaal-centrum ligt op 10 fietsminuten afstand van de nieuwbouwwijk Veenendaal-oost en biedt een scala aan winkels, voorzieningen, sportclubs en nog veel meer. De omgeving van Veenendaal biedt ook meer dan voldoende natuur. Wat denk je van de Utrechtse Heuvelrug, de Betuwe en de Veluwe? Deze mooie gebieden liggen allemaal in de buurt.

Wil je weten wat Veenendaal je allemaal heeft te bieden?

Kaart