Duurzame energie in Veenendaal-oost

Duurzaamheid staat centraal in Veenendaal-oost. Het verwarmen van de woningen en de gebouwen gaat dan ook op een duurzame manier.

In Buurtstede en Veenderij gebeurt dit door middel van een collectief duurzaam energiesysteem op basis van warmte/koudeopslag in de bodem, gecombineerd met een zogenaamde ‘warmtepomp’ en een ‘warmtekrachtcentrale’. Dit gebeurt vanuit het Energiehuis, gelegen langs de Rondweg-oost aan de rand van de wijk. Het energiebedrijf DEVO zorgt voor de productie en levering van de warmte en koeling.

Klik hier voor uitleg over het energiesysteem voor Buurtstede en Veenderij.

Milieuvoordeel en meer comfort
De duurzame energievoorziening levert een behoorlijk milieuvoordeel op en vermindert de CO2-uitstoot ten opzichte van woningen die verwarmd worden met aardgas en gekoeld worden met airconditioning. Jouw woning is dus een stuk milieuvriendelijker. Dat is nog eens groen bezig!

De bewoners genieten ook van meer wooncomfort. Want naast een verwarmd huis in de winter, geniet je in de zomer ook van een koele woning.

Energie met toekomst
In de wijk krijg je de warmte/koeling kant-en-klaar in huis. Die stroomt rechtstreeks via de vloer of de wand je woning in en zorgt voor aangename warmte of koeling.


Groenpoort

Voor Groenpoort wordt een nieuw, hypermodern en duurzaam energiesysteem gebouwd. Aan de ontwikkeling van het energiehuis en het distributienetwerk wordt hard gewerkt. De aanleg van het distributienet is in 2023 gestart en begin 2024 is gestart met de bouw van het nieuwe energiehuis. Vanaf 2025 gaan de eerste bewoners genieten van de duurzaam opgewekte warmte en koude in hun woning, geproduceerd en geleverd door DEVO.

Meer informatie hierover vind je hier>