Duurzame energie in Veenendaal-oost

Duurzaamheid staat centraal in Veenendaal-oost. Het verwarmen van de woningen en de gebouwen gaat dan ook op een duurzame manier. In Buurtstede en Veenderij gebeurt dit door middel van een collectief duurzaam energiesysteem op basis van warmte/koudeopslag in de bodem, gecombineerd met een zogenaamde ‘warmtepomp’ en een ‘warmtekrachtcentrale’. Dit gebeurt vanuit het Energiehuis, gelegen langs de Rondweg-oost aan de rand van de wijk. Het energiebedrijf DEVO zorgt voor de productie en levering van de warmte en koeling.

Milieuvoordeel en meer comfort
De duurzame energievoorziening levert een behoorlijk milieuvoordeel op. De CO2-uitstoot wordt met 60% verminderd. De bewoners genieten van meer wooncomfort. Want naast een verwarmd huis in de winter, geniet je in de zomer ook van een koele woning.

Energie met toekomst
In de wijk krijg je de warmte/koeling kant-en-klaar in huis. Die stroomt rechtstreeks via de vloer of de wand je woning in en zorgt voor aangename warmte of koeling. Radiatoren die veelal ruimte in beslag nemen zijn in principe niet meer nodig. Dat geldt ook voor de CV-ketel. Dit betekent: geen onverwachte reparatiekosten en geen vervanging van je ketel als die versleten is.

Klik hier voor uitleg over het principe van warmte-/koudeopslag.

Duurzame energie in Veenendaal-oost - Veenendaal-oost