OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het hart van Veenendaal-oost

Buurtstede, het hart van Veenendaal-oost, omvat circa 1.200 woningen gebouwd in vier verschillende buurtjes.
Het overgrote deel van Buurtstede is bewoond en je vindt hier ook de wijkvoorzieningen. Enkele laatste projecten worden op een later moment nog ontwikkeld.

Nieuw wonen

De gemeente Veenendaal, met steun van de provincie Utrecht, is een aantal jaar geleden gestart met het programma ‘Nieuw wonen’. Het centrale wijkdeel Buurtstede is op basis van dit programma ontwikkeld, waarbij ontmoeting, participatie, kunst en cultuur, toegankelijkheid en mobiliteit voor bewoners centraal staan.
Samen met buren vorm geven aan de wijk. Door veranderende levensomstandigheden niet snel hoeven te verhuizen, omdat woningen aanpasbaar zijn. Een openbare inrichting, die goed toegankelijk is voor iedereen. Kortom, de plek van je leven.

De vier buurtschappen van Buurtstede

Dwars door Buurtstede lopen stroken groen en waterpartijen die dit deelplan verdelen in vier buurtschappen: De Hoven, De Straten, De Erven en De Ontmoeting. Elk buurtschap heeft zijn eigen specifieke karakter en sfeer. Dit is te zien in het stratenpatroon, de routes en de verbindingen, maar ook bij de verschillende indelingen van de kavels, parkeeroplossingen en de overgang van de woning naar de straat. In De Ontmoeting woon je dichtbij alle wijkvoorzieningen.

Alle wijkvoorzieningen rondom de Brink

Gelegen tussen het toekomstige deelplan Groenpoort en het waterrijke Veenderij, biedt Buurtstede de centrale voorzieningen en faciliteiten voor de wijk. Het begrip “ontmoeting” staat centraal in dit wijkdeel.

De Brink biedt voldoende parkeerruimte om rustig je boodschappen te kunnen doen. Aan de westzijde van de Brink is het winkelcentrum gebouwd. Hier vind je een Lidl en een AH, aanvullende kleinere winkels (Kruidvat, Vivant en Roelofsen Bloemen), AMI kappers en de Foodmaster.

Het Ontmoetingshuis is een multifunctionele accommodatie waar onderwijs, kinderopvang, sport, cultuur, kerkelijke activiteiten en welzijn samen komen. Het Ontmoetingshuis is een plaats waar de bewoners van Oost elkaar ontmoeten. Je vindt er ook sportcafé De Buurman.

In het Kloppend Hart Huis er tegenover is een keur aan eerstelijns zorgaanbieders gehuisvest. Ook vind je daar het Dierenziekenhuis Veenendaal.