Afwisselend wonen

Buurtstede, het hart van Veenendaal-oost, omvat circa 1.200 woningen gebouwd in vier verschillende buurtjes.
Het overgrote deel van Buurtstede is bewoond en je vindt hier ook de wijkvoorzieningen.

In Buurtstede wonen inmiddels vele
gezinnen met groot plezier.

Buurtstede is ontwikkeld volgens het programma van Nieuw Wonen, dat mede mogelijk werd gemaakt door de provincie Utrecht. Denk dan aan een levensloopbestendige wijk, duurzaam, met kleine herkenbare buurten. Samen met buren vorm geven aan de wijk. Door veranderende levensomstandigheden niet snel hoeven te verhuizen, omdat woningen aanpasbaar zijn. Een openbare inrichting, die goed toegankelijk is voor iedereen. Kortom, de plek van je leven.

nieuw-wonen

De vier buurtschappen van Buurtstede

Dwars door Buurtstede lopen stroken groen en waterpartijen die dit deelplan verdelen in vier buurtschappen: De Hoven, De Straten, De Erven en De Ontmoeting. Elk buurtschap heeft zijn eigen specifieke karakter en sfeer.  Dit is te zien in het stratenpatroon, de routes en de verbindingen, maar ook bij de verschillende indelingen van  de kavels, parkeeroplossingen en de overgang van de woning naar de straat. In De Ontmoeting zijn rond de Brink alle wijkvoorzieningen te vinden.

Alle wijkvoorzieningen rondom de Brink

Gelegen tussen het toekomstige deelplan Groenpoort en het waterrijke Veenderij, biedt Buurtstede de centrale voorzieningen en faciliteiten voor de wijk. Naast het Ontmoetingshuis en het Kloppend Hart Huis, is hier ook het winkelcentrum te vinden. Het begrip “ontmoeting” staat centraal in dit wijkdeel.

Het Ontmoetingshuis is een multifunctionele accommodatie waar onderwijs, kinderopvang, sport, cultuur, kerkelijke activiteiten en welzijn samen komen. Het Ontmoetingshuis is een plaats waar de bewoners van Oost elkaar ontmoeten. In het er tegenover gelegen Kloppend Hart Huis is een keur aan eerstelijns zorgaanbieders gehuisvest. Ook vindt u daar het Dierenziekenhuis Veenendaal.

Aan de westzijde van de Brink is het winkelcentrum gebouwd. Hier vindt u een Lidl en een Albert Heijn, aanvullende kleinere winkels (Kruidvat, Vivant en Roelofsen Bloemen), AMI kappers en een Foodmaster. Erboven bevinden zich 44 vrije sector huurappartementen.

Groene grens beekWoningen gras waterWaterfiets