Veenderij voelt voor ons als recreatief wonen

Toen ze de omschrijving in de brochure lazen, dachten ze: “Zou het echt zo mooi worden? Met al die bruggetjes en vlonders?” Uit navraag bij de makelaar bleek dit inderdaad kenmerkend te zijn voor de wooneilanden in Veenderij. Het geluk wilde dat er een woning terugkwam en de keus was vervolgens snel gemaakt. Ze tekenden voor een rijwoning op wooneiland G in het project Land in Zicht.

Wooneiland G ruim opgezet
“We wilden heel graag naar De Dragonder”, vertelt Bert (41). “Ik heb daar vroeger gewoond en voetbal al mijn hele leven bij VRC. Tegenwoordig voetballen onze kinderen Senn (8) en Britt (10) hier ook en gaan ze naar school in Veenendaal-oost. Eigenlijk is ons hele privéleven dus al in oost, waardoor we er ook graag wilden wonen. Wel zo makkelijk! We hebben gekeken naar bestaande bouw en de nieuwbouwprojecten in Veenendaal-oost. We vonden de meeste nieuwbouwprojecten echter wat te klein van opzet. Maar bij project Land in Zicht in Veenderij was dat niet het geval. Dit project is heel ruim opgezet. De woningen hebben er diepe tuinen en de eilanden zijn omringd door water. Dit geeft sowieso al een stuk privacy natuurlijk. Er was toen helaas niks meer vrij op het wooneiland van onze keuze (eiland G), maar later kwam er een woning terug en hebben we gelijk ‘ja’ gezegd. We kozen uiteindelijk toch voor nieuwbouw, omdat we dan alles nieuw krijgen en de woning kunnen inrichten zoals wij dat willen.”

Oriënteren in i-centrum
Bert en Richelle hebben hun vorige koophuis in Veenendaal-West al verkocht en wonen momenteel boven winkelcentrum De Ellekoot. Rond de zomer hopen ze over te kunnen naar hun nieuwe woning. Bert: “Toen we ons huis net verkocht hadden hebben we het i-centrum in Veenendaal-oost een paar keer bezocht. We zijn daar geweest om ons te oriënteren op het nieuwbouwproject Veenderij en om de maquette te bekijken. We zijn toen heel goed geholpen en hebben veel uitleg over de wijk en het wooneiland gekregen.” “Ik vond het er heel gastvrij en had geen winkelgevoel”, vult Richelle aan.

Recreatief wonen
“Het eiland-idee van Veenderij sprak ons heel erg aan, zo tussen het water en vlakbij de natuur. Het voelt voor ons echt als recreatief wonen”, vertelt Richelle. “Verder vinden we het erg lekker dat we straks niet meer aan een drukke weg wonen. We woonden in ons vorige huis aan een drukke, doorgaande weg. In Veenderij zijn die er niet. Ik kijk echt uit naar die rust! Andere belangrijke selectiecriteria voor ons waren het vrije uitzicht voor en achter, de ruime woonkamer en de diepe tuin op het zuiden of zuidwesten.”

Whatsapp-groep nieuwe buren
“Wat leuk is, is dat we al veel van onze toekomstige nieuwe buren kennen”, vertelt Bert. “Op de besloten Facebookpagina voor de nieuwe bewoners (Project Land in Zicht te Veenendaal), had iemand voorgesteld om een Whatsapp-groep op te richten, met daarin alle toekomstige bewoners van wooneiland G. Erg leuk! We geven elkaar tips over de vloeren en de keuken. En iemand stuurt regelmatig mooie dronebeelden van het eiland. We hebben ook al een borrel georganiseerd. De kinderen waren hier ook bij en er waren ook veel andere kinderen. Leuk om elkaar zo alvast te ontmoeten. En ja, er staat alweer een volgende borrel gepland!”

Gezelligheid
“We verheugen ons het meest op de gezelligheid. De nieuwe bewoners zijn allemaal hele leuke mensen. Er wonen ook al veel vriendjes van onze kinderen in de wijk, dus dat is natuurlijk ook erg leuk. Senn en Britt verheugen zich erg op het water. Senn heeft het al over dat hij graag zijn vriendje op wil halen met een bootje over het water. En Britt wil graag schaatsend naar school. Het kan straks allemaal in onze nieuwe buurt!”

P2170166-600x600 600×600