Het huis is op de groei gekocht

De één werkt in Utrecht, de ander in Ede. Dus ze zochten een huis in het midden. Na een eerste kijkronde naar bestaande woningen viel hun oog op een grote nieuwbouwwoning in Buurtstede, in Veenendaal-oost. “We hebben er een weekend over nagedacht en toen de knoop doorgehakt.”

Parkzicht in het centrum van Veenendaal-oost
Een van de laatste projecten in het centrale wijkdeel Buurtstede is Parkzicht met twintig woningen. De centrale ligging achter het Kloppend Hart Huis, waar de zorgvoorzieningen zijn gehuisvest, is handig. Ook het Ontmoetingshuis ligt dichtbij en het nieuwe winkelcentrum is in aanbouw. Maaike van Saane en Thieme Wels wonen sinds eind 2018 in hun XL eindwoning.

“Ik werk in Ede, Maaike in Utrecht. Dus zochten we een huis in het midden. We zijn eerst naar bestaande woningen gaan kijken, maar uiteindelijk viel ons oog op deze nieuwbouwwoning. Die was opnieuw in de verkoop gekomen. We hebben er een weekend over nagedacht en toen de knoop doorgehakt. We waren uit dit project de laatsten die kochten, de fundering van ons huis lag er al, maar kregen als eersten de sleutel”, vertelt Thieme.

blije bewoners Parkzicht Veenendaal-oost
“HET HUIS IS OP DE GROEI GEKOCHT. WE HEBBEN GENOEG RUIMTE VOOR ONZE MUZIEK-INSTRUMENTEN!”

Huis op de groei
“Het huis is op de groei gekocht”, vertelt Thieme als hij het huis met de vier slaapkamers en een riante zolderverdieping laat zien. Voor elke kamer is een eigen invulling. De twee zijn fervente muzikanten en kunnen volop ruimte gebruiken voor hun instrumenten.

Fijne begeleiding
“Ondanks dat we laat kochten, waren er nog volop mogelijkheden om onze woning naar onze smaak aan te passen. We hadden een fijn contact met de kopersbegeleider en de oplevering verliep ook gladjes”, aldus Maaike. Het resultaat stemt dan ook tot volle tevredenheid. “Natuurlijk is het altijd lastig om van een tekening te kopen. Maar het is zo geworden als we het ons hadden voorgesteld, echt heel ruim en met leuke details. De plek in dit deel van de wijk is ook prima, zeker als straks het winkelcentrum klaar is.”

Opleveren zonder opleveringspunten
Algemeen directeur Hans Koopman van Kelderman Groep is blij met de woorden van Thieme en Maaike. “Ook wat ons betreft is dit een mooie afronding van Buurtstede, waar we veel woningen hebben gerealiseerd. Ook elders in Veenendaal-oost zijn we hard bezig om mooie projecten te realiseren, waarbij we streven naar maximale keuzevrijheid en kwaliteit. Ons uitgangspunt is om woningen op te leveren zonder opleverpunten.”

blije bewoners Parkzicht Veenendaal-oost