Voorzieningen

Voorzieningen bij de hand

Veenendaal-oost biedt de nodige voorzieningen. Voor basisscholen en kinderopvang, welzijn, kerk en cultuur kunt u terecht in het Ontmoetingshuis. De gezondheidszorg wordt vanuit het Kloppend Hart Huis aangeboden. Beide zijn gelegen in het buurtschap De Ontmoeting, waar ook Onze Winkel, de tijdelijke buurtsuper is gevestigd. Inmiddels is gestart met de bouw van het winkelcentrum, waar op 1 mei 2019 de supermarkt (LIDL) wordt geopend.

Ontmoetingshuis Veenendaal-oost

Foto: Raoul Suermondt

Het Ontmoetingshuis
centraal in de wijk

In Veenendaal-oost staat aan de brink een bijzonder gebouw; het Ontmoetingshuis. Een multifunctionele accommodatie waar onderwijs, kinderopvang, sport, cultuur, kerkelijke activiteiten en welzijn samen komen. Het is ook mogelijk een ruimte in het Ontmoetingshuis te huren, voor een vergadering, een kinderfeestje, een workshop, enz. Het Ontmoetingshuis is een plaats waar de bewoners van Veenendaal-oost elkaar ontmoeten.

Bewoners organiseren veel activiteiten zelf. Daarnaast krijgen zij ondersteuning van de wijkmanager. Zij verbindt bewoners en organisaties in de buurt. Zo ontstaan bijzondere wijkdagen, kinderactiviteiten en gezellige buurtbarbecues. Maar ook buiten de wijk, in de natuur of in het centrum van Veenendaal is voldoende te doen en zien in uw vrije tijd.

Gezondheidszorg
in Kloppend Hart Huis

buurtstede_kloppend-hart

In het Kloppend Hart Huis werken verschillende disciplines op het gebied van gezondheid samen en maken hierbij gebruik van elkaars kwaliteiten. Door de kleinschaligheid is er veel direct contact tussen de zorgverleners. Het uiteindelijke doel hiervan is de cliënt zo goed en snel mogelijk te helpen.

Boodschappen doen
in Veenendaal-oost

In het Kloppend Hart Huis zit sinds enige jaren Onze Winkel, waar de dagelijkse boodschappen kunnen worden gedaan. Deze buurtsuper is destijds als tijdelijke voorziening geopend, in afwachting van de bouw van het winkelcentrum. Een fijne winkel is het, met bijzonder behulpzame medewerkers en een uitgebreid assortiment aan producten.

Op dinsdagmiddag kan ook worden ingekocht op de Brink bij drie marktkramen: vis, kaas en groenten.

In 2018 is de bouw van het winkelcentrum Buurtstede gestart. Daar komen 2 supermarkten, waaronder een LIDL, aanvullende kleinere winkels en daarboven appartementen. Opening van de LIDL wordt verwacht op 1 mei 2019.

Groene grens beekWoningen gras waterWaterfiets