Voorzieningen in de wijk

Voorzieningen bij de hand

Veenendaal-oost biedt de nodige voorzieningen. Voor basisscholen en kinderopvang, welzijn, kerk en cultuur kunt u terecht in het Ontmoetingshuis. De gezondheidszorg wordt vanuit het Kloppend Hart Huis aangeboden. Ook is er een compleet winkelcentrum. Alle voorzieningen liggen rond de Brink.

Ontmoetingshuis Veenendaal-oost

Foto: Raoul Suermondt

Het Ontmoetingshuis
centraal in de wijk

In Veenendaal-oost staat aan de Brink een bijzonder gebouw; het Ontmoetingshuis. Een multifunctionele accommodatie waar onderwijs, kinderopvang, sport, cultuur, kerkelijke activiteiten en welzijn samen komen. Het is ook mogelijk een ruimte in het Ontmoetingshuis te huren, voor bijvoorbeeld een vergadering, kinderfeestje of een workshop.  Het Ontmoetingshuis is bij uitstek een plaats waar de bewoners van Veenendaal-oost elkaar ontmoeten.

Bewoners organiseren veel activiteiten zelf. Daarnaast krijgen zij ondersteuning van de wijkmanager. Zij verbindt bewoners en organisaties in de buurt. Zo ontstaan bijzondere wijkdagen, kinderactiviteiten en gezellige buurtbarbecues. Maar ook buiten de wijk, in de natuur of in het centrum van Veenendaal is voldoende te doen en zien in uw vrije tijd.

Gezondheidszorg
in Kloppend Hart Huis

buurtstede_kloppend-hart

In het Kloppend Hart Huis werken verschillende disciplines op het gebied van gezondheid samen en maken hierbij gebruik van elkaars kwaliteiten. Door de kleinschaligheid is er veel direct contact tussen de zorgverleners. Het uiteindelijke doel hiervan is de cliënt zo goed en snel mogelijk te helpen.

Vanaf oktober 2019 is ook het Dierenziekenhuis Veenendaal gevestigd in het Kloppend Hart Huis.

Boodschappen doen
in Veenendaal-oost

De bouw van het winkelcentrum Buurtstede is inmiddels gereed. Met maar liefst 2 supermarkten (LIDL en Albert Heijn) en aanvullende kleinere winkels (o.a. Het Kruidvat, Vivant en Roelofsen Bloemen), AMI kappers en een Foodmaster heb je alles bij de hand in de wijk. Boven de winkels liggen 44 vrije sector huurappartementen.

Elke dinsdagmiddag vind je op de Brink drie marktkramen, waar je terecht kan voor verse vis, kaas en groenten.

Woningen gras waterGroene grens beekWaterfiets