Voorzieningen in de wijk

Voorzieningen bij de hand

Veenendaal-oost biedt de nodige voorzieningen. Voor basisscholen en kinderopvang, welzijn, kerk en cultuur kunt u terecht in het Ontmoetingshuis. De gezondheidszorg wordt vanuit het Kloppend Hart Huis aangeboden. Ook het winkelcentrum nadert zijn voltooiing: op 1 mei 2019 werd de eerste supermarkt (LIDL) geopend, naar verwachting worden de tweede supermarkt, aanvullende winkelruimtes en huurappartementen erboven begin 2020 opgeleverd. Alle voorzieningen liggen rond de Brink.

Ontmoetingshuis Veenendaal-oost

Foto: Raoul Suermondt

Het Ontmoetingshuis
centraal in de wijk

In Veenendaal-oost staat aan de Brink een bijzonder gebouw; het Ontmoetingshuis. Een multifunctionele accommodatie waar onderwijs, kinderopvang, sport, cultuur, kerkelijke activiteiten en welzijn samen komen. Het is ook mogelijk een ruimte in het Ontmoetingshuis te huren, voor bijvoorbeeld een vergadering, kinderfeestje of een workshop.  Het Ontmoetingshuis is bij uitstek een plaats waar de bewoners van Veenendaal-oost elkaar ontmoeten.

Bewoners organiseren veel activiteiten zelf. Daarnaast krijgen zij ondersteuning van de wijkmanager. Zij verbindt bewoners en organisaties in de buurt. Zo ontstaan bijzondere wijkdagen, kinderactiviteiten en gezellige buurtbarbecues. Maar ook buiten de wijk, in de natuur of in het centrum van Veenendaal is voldoende te doen en zien in uw vrije tijd.

Gezondheidszorg
in Kloppend Hart Huis

buurtstede_kloppend-hart

In het Kloppend Hart Huis werken verschillende disciplines op het gebied van gezondheid samen en maken hierbij gebruik van elkaars kwaliteiten. Door de kleinschaligheid is er veel direct contact tussen de zorgverleners. Het uiteindelijke doel hiervan is de cliënt zo goed en snel mogelijk te helpen.

Vanaf oktober 2019 opent Dierenziekenhuis Veenendaal haar deuren in het Kloppend Hart Huis.

Boodschappen doen
in Veenendaal-oost

De bouw van het winkelcentrum Buurtstede is praktisch gereed. Met maar liefst 2 supermarkten en aanvullende kleinere winkels (o.a. Het Kruidvat, Vivant en Roelofsen Bloemen) heb je straks alles bij de hand in de wijk. De eerste supermarkt, een LIDL, is in mei 2019 geopend en de Albert Heijn opent op 29 januari 2020 haar deuren.
Boven de winkels liggen 44 vrije sector huurappartementen.

Elke dinsdagmiddag vind je op de Brink drie marktkramen, waar je terecht kan voor verse vis, kaas en groenten.

WaterfietsWoningen gras waterGroene grens beek