Voorzieningen

Voorzieningen bij de hand

Veenendaal-oost biedt nu en straks de nodige voorzieningen. Voor basisscholen en kinderopvang, welzijn, kerk en cultuur is ruimte beschikbaar in het Ontmoetingshuis, waar fase 2 medio 2017 wordt opgeleverd. De gezondheidszorg wordt vanuit het Kloppend Hart Huis geboden. Beide zijn gelegen in het buurtschap De Ontmoeting, waar ook Onze Winkel, de tijdelijke buurtsupermarkt is gevestigd. Naar verwachting wordt tweede helft 2018 gestart met de bouw van het winkelcentrum Veenendaal-oost..

Veenendaal-oost wordt verwarmd op een duurzame manier, door middel van een collectief duurzaam energiesysteem.

Ontmoetingshuis Veenendaal-oost

Foto: Raoul Suermondt

Het Ontmoetingshuis
centraal in de wijk

In Veenendaal-oost staat aan de brink een bijzonder gebouw; het Ontmoetingshuis. Een multifunctionele accommodatie waar onderwijs, kinderopvang, sport, cultuur, kerkelijke activiteiten en welzijn samen komen. Het is ook mogelijk een ruimte in het Ontmoetingshuis te huren, voor een vergadering, een kinderfeestje, een workshop, enz. Het Ontmoetingshuis is een plaats waar de bewoners van Veenendaal-oost elkaar ontmoeten.

Bewoners organiseren veel activiteiten zelf. Daarnaast krijgen zij ondersteuning van de wijkmanager. Zij verbindt bewoners en organisaties in de buurt. Zo ontstaan bijzondere wijkdagen, kinderactiviteiten en gezellige buurtbarbecues. Maar ook buiten de wijk, in de natuur of in het centrum van Veenendaal is voldoende te doen en zien in uw vrije tijd.

Gezondheidszorg
in Kloppend Hart Huis

buurtstede_kloppend-hart

In het Kloppend Hart Huis werken verschillende disciplines op het gebied van gezondheid samen en maken hierbij gebruik van elkaars kwaliteiten. Door de kleinschaligheid is er veel direct contact tussen de zorgverleners. Het uiteindelijke doel hiervan is de cliënt zo goed en snel mogelijk te helpen.

winkelcentrum Veenendaal-oost, Buurtstede, Veenendaal

Boodschappen doen
in Veenendaal-oost

In het Kloppend Hart Huis zit sinds enige jaren Onze Winkel, waar de dagelijkse boodschappen kunnen worden gedaan. Deze buurtsuper is destijds als tijdelijke voorziening geopend, in afwachting van de bouw van het winkelcentrum. Een fijne winkel is het, met bijzonder behulpzame medewerkers en een uitgebreid assortiment aan producten. Daarnaast kan op dinsdagmiddag worden ingekocht op de Brink bij drie marktkramen: vis, kaas en groenten.

Na de zomervakantie start naar verwachting de bouw van het winkelcentrum aan de Brink. Daar komen 2 supermarkten, waaronder een LIDL, aanvullende kleinere winkels en daarboven appartementen. Oplevering wordt verwacht in het voorjaar van 2019.

Woningen gras waterWaterfietsGroene grens beek