Ook jouw woondroom?

Kan het echt?

piraatAankomend langs het water is Veenderij mooi zichtbaar. Rijdend langs Buurtstede zie je het al liggen. De verschillende wooneilanden spiegelen in het water, de afwisseling is prachtig. Het zonlicht laat de groene oevers mooi oplichten, in het water zwemmen de eenden. En natuurlijk de golven van de giechelende waterratjes die in een kano zitten…

Rechts is het grote water. Op de brug naar je eigen eiland moet je toch altijd even kijken. Het is een plaatje. Die mooie houten steigertjes en vlonders. Het zijn werkelijke ontmoetings-plekken. ’s Avonds nog even wat drinken aan het water. Dat is het leven dat je wilde, wonen dat voelt als een warm bad, en met je voeten in het water voor de verkoeling.

Blij met de keuze voor dit huis: precies het gevoel dat past. Zoals de woningen in de buurt, maar wel met veel extra ruimte rond de woonkeuken. Dankzij de erker een lichte woonkamer die mooi in te delen is. En in de tuin een afdak. Ooit komt daar de buitenkeuken, nog even sparen voor de Green Egg.

Eenmaal aan tafel geniet je van de verhalen. Het nieuw ontdekte wandelpad in het groene natuurgebied. De pas uitgekomen pioenrozen. Gegiechel over omgeslagen kano’s, pasgeboren eendjes en die grote reiger. Volgende week is er een buurtfeestje. Iedereen neemt wat lekkers mee naar de steiger bij de grote plas. Dat wordt gezellig, nu al zin in. ’s Avonds aan de steiger voel je het kroos tussen je tenen. En zie je overal de lampjes ontsteken …

Mooie schemering, schittering en de maan verdrijft de zon aan de hemel. Als er een woondroom zou bestaan, zou die dan nog mooier kunnen? Het genot van je eiland, misschien wel je eigen steiger en het water. Wat je graag deelt met anderen. Met je vrienden, de buren, kinderen… en de eendjes.

Het kan echt!

Bij de start van de wijk zijn we nu al trots. We hebben een plan en een visie. Maar willen dat met bewoners invullen, aanvullen en afmaken. Daarmee ontstaat een toekomstbestendige, gewilde en gewenste woonsfeer waarmee Veenendaal nieuwe gezinnen een mooie plek kan geven.

En daarmee is Veenderij een woondroom die we graag met jou delen. Waar we ook jou trots op willen maken. Want samen bouwen we de wijk, bouwen we de sfeer. En jouw vrienden worden ook onze vrienden. En samen zorgen we voor de eendjes en jagen we die mooie reiger gewoon even weg. Want ook die jonge eendjes zijn van ons!

Woningen gras waterWaterfietsGroene grens beek