Duurzame energie in Veenendaal-oost

Veenendaal-oost kiest bewust voor duurzame energie

Duurzaamheid staat centraal in Veenendaal-oost. Het verwarmen van de woningen en de gebouwen gaat dan ook op een duurzame manier. In Buurtstede gebeurt dit door middel van een collectief duurzaam energiesysteem op basis van warmte/koudeopslag in de bodem, gecombineerd met een zogenaamde ‘warmtepomp’ en een ‘warmtekrachtcentrale’. Dit gebeurt vanuit het Energiehuis, gelegen langs de Rondweg-oost aan de rand van de wijk. Het energiebedrijf DEVO zorgt voor de productie en levering van de warmte en koeling.

Milieuvoordeel en meer comfort

De duurzame energievoorziening in Buurtstede levert een behoorlijk milieuvoordeel op. De CO2-uitstoot wordt met 60% verminderd. De bewoners genieten van meer wooncomfort. Want naast een verwarmd huis in de winter, geniet u in de zomer van een koele woning.

Energie met toekomst

In Buurtstede krijgt u de warmte of koeling kant-en-klaar in huis. Die stroomt rechtstreeks via de vloer of de wand uw woning in en zorgt voor aangename warmte of koeling. Radiatoren die veelal ruimte in beslag nemen, zijn in principe niet meer nodig. Dat geldt ook voor de CV-ketel. Dit betekent: geen onverwachte reparatiekosten en geen vervanging als uw ketel versleten is. Klik hier voor uitleg over het principe van warmte-/koudeopslag.

Woningen gras waterWaterfietsGroene grens beek