Bijeenkomsten windmolens Ede

Op woensdagavond 27 oktober organiseert de gemeente Ede een bijeenkomst over de mogelijke windmolenlocaties in Ede. Eén van deze locaties grenst aan de gemeente Veenendaal. De gemeente Ede is benieuwd naar uw mening en ideeën. U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst wordt meer informatie gegeven over de locaties. Ook kunt u meedenken over wat onderzocht moet worden. Het onderzoeksbureau, dat de onderzoeken naar de windmolens gaat doen, is aanwezig.

Waar?
De bijeenkomst is in Pathé Ede. Het adres is Laan der Verenigde Naties 150, 6716 JE Ede. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. De bijeenkomst begint om 19:30 uur en eindigt om 21:00 uur. Om 20:00 uur is een korte presentatie. Voor en na dit moment kunt u rondlopen en uw vragen stellen. Zonder coronatoegangsbewijs kunt u niet deelnemen aan de informatiebijeenkomsten. Bij binnenkomst wordt uw QR-code gecontroleerd.

Lokaal eigendom
Lokaal eigendom van de windmolens is belangrijk. Niet alleen de lasten, maar ook de lusten moeten ten goede komen van de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan financiële deelname in de opbrengsten van de windmolens. Het inrichten van een gebiedsfonds is ook een mogelijkheid. Dit onderwerp wordt ook behandeld tijdens de bijeenkomsten.

Energieneutraal
In 2050 moeten we evenveel duurzame energie opwekken als dat we gebruiken. Daarom zoekt ook de gemeente Ede nieuwe manieren om duurzaam energie op te wekken. Uit vooronderzoek kwamen tien plekken langs de A12 en A30 waar windmolens kunnen staan. Meer informatie over de plannen en ontwikkelingen vindt u op de website van de gemeente Ede.