Bijzonder Veenendaal

Daarom Veenendaal…

daarom2

Veenendaal is een jonge en ondernemende, groeiende stad tussen Utrecht en Arnhem met een dorps karakter en een groot winkelhart.

– Centraal gelegen in Nederland met directe aansluitingen op de A12, biedt de stad drie stations en diverse buslijnen voor een goede verbinding met omliggende steden.
– Een stad die er qua wonen en voorzieningen goed uit springt.
– Gelegen op een ‘kruispunt’ van diverse natuurgebieden.
– Een uitgebreid aanbod aan sport en ontspanning.
– Qua winkelaanbod (deels overdekt) prominent in de regio.
– Trots onderdeel van de Regio FoodValley.

Wonen

Veenendaal is jong, heeft veel kinderrijke gezinnen en een beperkte vergrijzing. Dit is een vrij unieke uitgangspositie binnen Nederland. De sociale verbanden en activiteiten zijn traditioneel sterk, maar krijgen steeds meer een eigentijdse aanvulling.

 

Werken

Inmiddels staat Veenendaal regionaal bekend om zijn bedrijvigheid en goede ondernemersklimaat. Het bloeiende winkelhart, de vele bedrijventerreinen en de groeiende ICT sector zijn hiervan de getuigen. Onze ondernemerstraditie is een kwaliteit die het waard is gekoesterd te worden.

Winkelen

Ondanks zijn ruim 63.000 inwoners heeft Veenendaal nog een ‘dorpse, vriendelijke aard’ die onder andere tot uitdrukking komt in de vriendelijke, persoonlijke manier waarop het winkelend publiek tegemoet getreden wordt.

 

WaterfietsWoningen gras waterGroene grens beek