Veelgestelde vragen

Buurtstede is het centrale wijkdeel van Veenendaal-oost met ca. 1200 woningen en grotendeels gerealiseerd en bewoond. Aan de ontwikkeling en realisatie van de resterende nieuwbouwopgave wordt gewerkt.

In Veenderij worden in totaal circa 1.000 woningen gebouwd, variërend van vrijstaande en twee-onder-een-kap tot rijwoningen en appartementen. Ook is er de mogelijkheid om zelf te bouwen op de vrije kavels langs de Dragonderweg.

In Groenpoort wordt de bouw van nog eens ruim 900 woningen voorzien.

De beste manier is om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. U doet dit door uw e-mailadres in te vullen onderaan de webpagina’s in het vakje in de blauwe balk. U ontvangt dan regelmatig een e-mail in uw mailbox met nieuws over de laatste ontwikkelingen in de wijk, eventuele aankondigingen van start verkopen of start bouwmomenten, evenementen e.d. Verder wordt nieuws over start verkoopmomenten van projecten ook via de lokale kranten gedeeld en via de Facebookpagina’s van Veenendaal-oost en Veenderij.

Ja, in de wijk komen ook huurwoningen/appartementen. Zowel in Buurtstede als in Veenderij is huuraanbod. Deels is dit vrije sector huur (staat vermeld bij het woningaanbod op deze site), deels sociale huur. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, dient u ingeschreven te staan bij huiswaarts.nu.

Zoekt u een huurwoning in de wijk, zorg dan dat u staat ingeschreven voor onze nieuwsbrief (dit kan onderaan elke pagina op deze website). Wij houden u dan graag op de hoogte van het laatste aanbod in Veenendaal-oost. Bij het woningaanbod op deze site vindt u de courante en verwachte huur en koop nieuwbouwwoningen en appartementen.

Heeft u een huurwoning nodig (misschien als overbrugging tussen de verkoop van uw huidige woning en de oplevering van uw nieuwe huis), kijk dan bijvoorbeeld eens op:
www.funda.nl/huur/veenendaal/
http://www.vevastgoed.nl/Woningen.html
https://www.patrimonium.nl/ik-zoek/huurwoningen-in-de-vrije-sector/

In Veenderij worden, net als in Buurtstede, ook koopappartementen aangeboden. Houdt u hiervoor onze nieuwsbrief in de gaten. Kijk daarnaast ook regelmatig bij het woningaanbod op deze site!

Op wooneiland O in Veenderij langs de Dragonderweg zijn nog enkele bouwkavels te koop. Mochten in de toekomst meer vrije kavels te koop worden aangeboden, dan melden wij dat t.z.t. via onze nieuwsbrief en deze website.

Naast het gebruikelijke woningaanbod worden ook dergelijke woningen in Veenderij te koop aangeboden. Houdt u hiervoor onze nieuwsbrief in de gaten (aankondigingen van start verkoop e.d.) en het woningaanbod op deze site.

Gaat u voor het eerste een huis of appartement kopen? Dan zijn er ongetwijfeld veel vragen. Hoe pak ik dit aan, waar vind ik algemene informatie over dit onderwerp? Wij geven hierbij wat tips:

Vereniging Eigen Huis, voor informatie over het kopen van nieuwbouwwoningen en kavels: https://www.eigenhuis.nl/huis-kopen

Huis & Hypotheek, voor onafhankelijk hypotheekadvies: https://www.huis-hypotheek.nl/
Natuurlijk kunt u ook bij uw eigen bank een afspraak maken om  te bekijken wat uw mogelijkheden zijn.

Nee, dat is niet altijd zo. Dit wordt door de ontwikkelaar bepaald en verschilt per project. Meestal vindt u informatie hierover in de verkoopbrochure van het betreffende project. U kunt dit natuurlijk ook altijd navragen bij de verkopende makelaar(s).

Op elk eiland is een centrale ontmoeting- of speelplek gepland. De bewoners worden per wooneiland betrokken bij de inrichting ervan. De oudere jeugd kan uiteraard ook gebruik maken van de diverse speel/sportplekken in het naburige Buurtstede. Ook De Groene Grens biedt natuurlijk mogelijkheden voor ontspanning en recreatie.

 

De ontwikkelaar van het project waarvoor u zich heeft ingeschreven beslist of er geloot wordt, of wordt toegewezen. Dit verschilt per project. U kunt dit altijd even navragen bij de ontwikkelaar in kwestie tijdens de start verkoop bijeenkomst.

De huidige plannen voorzien in een kleine commerciële ruimte onderin het appartementencomplex. In het Ontmoetingshuis is een horecazaak gevestigd, vlakbij de andere voorzieningen in de wijk.

Vooralsnog is de Van Essenlaan de toegangs- en ontsluitingsweg voor Veenendaal-oost. In de toekomst is een extra ontsluitingsweg voorzien vanuit het noordelijk wijkdeel Groenpoort richting de A12 en terug.

Het is niet mogelijk om direct via het water de Grift te bereiken. Dit heeft te maken met het waterbeheer binnen Veenderij. Wel kan met een bootje door Veenderij worden gevaren en worden enkele kano-oversteekplaatsen in Veenderij gerealiseerd.

Veenendaal-oost is een “gasloze” wijk. Dat betekent dat u op een andere wijze dient te koken, bijvoorbeeld via inductie.

De verwarming en warmwatervoorziening in Veenendaal-oost worden door DEVO verzorgd. DEVO staat voor Duurzame Energie Veenendaal-oost. Het voordeel van dit systeem is dat het niet alleen verwarmt in de winter, maar ook voor koeling zorgt in de zomer. Meer informatie vindt u hier>

In Buurtstede, het centrale wijkdeel van Veenendaal-oost, is een winkelcentrum in aanbouw, deels al gereed. De voorzieningen, met een functie voor de hele wijk, komen tot ontwikkeling rond het centrale plein, de Brink. In het uitwerkingsplan is ruimte gemaakt voor 5.000 m2 detailhandel (twee supermarkten, een Lidl en een AH) en 300 m2 bedrijfsactiviteiten en dienstverlening. Boven de voorzieningen komen aan de pleinzijde 44 vrije sector huurappartementen. De LIDL opende op 1 mei 2019 haar deuren. Begin 2020 worden naar verwachting de AH, aanvullende winkelruimtes en de appartementen erboven opgeleverd.

In het nieuw te bouwen winkelcentrum komen straks twee supermarkten, huurappartementen en kleinere winkelruimtes.

Indien u belangstelling heeft om in het winkelcentrum een winkelruimte te huren, stuurt u dan een e-mail naar vastgoedbeheer@lidl.nl.

Naar verwachting kan rond 2020 met de ontwikkeling van Groenpoort worden gestart. Voor dit noordelijke wijkdeel van Veenendaal-oost is nog geen gedetailleerde stedenbouwkundige opzet gemaakt. Eerst worden de woningen in Veenderij ontwikkeld en gebouwd. Via de kranten en onze website houden wij u t.z.t. op de hoogte.

Ja, via Reggefiber wordt glasvezel geleverd in de wijk. De internetprovider dient door de koper/eigenaar van de woning zelf te worden gekozen en verzorgd.

Er komt een heleboel op je af wanneer je gaat verhuizen. Handige tips, een checklist en nog meer informatie vind je bijvoorbeeld hier>

WaterfietsWoningen gras waterGroene grens beek