Wensboom en lichtjes in Oost

In Oost ziet het er in deze donkere periode extra sfeervol uit. Alsof het afgesproken werk is, hebben bewoners niet alleen hun eigen huis met lampjes versierd, maar ook hele blokken of straten. Als het donker invalt veranderen de eilanden van Veenderij en diverse straten in Buurtstede in een waar sprookjesland. Naast deze sfeerverlichting staat er nu ook een heuse wensboom.

Pauline van den Bos woont alweer vier jaar met haar man in Buurtstede, aan de Kleijerstraat. Zij wonen er, inmiddels met hun dochter,  met veel plezier. Zij vertelt: “Het leuke van nieuwbouw is dat je samen met je nieuwe buren start en al snel een band opbouwt. Zo hebben we kort geleden samen met de buren een grote kerstboom met lichtjes voor onze huizen neergezet. Het leek ons leuk om extra sfeer te brengen in de straat.”

Toen de boom er een paar dagen stond kwam Pauline op het idee om er een wensboom van te maken. “Juist in deze donkere tijd, waarin corona een grote rol speelt, leek het ons waardevol om verbinding en licht in de wijk te brengen. De buren waren enthousiast en gezamenlijk is deze wensboom tot stand gekomen. Wijkbewoners en voorbijgangers schrijven een wens op een kerstbal en hangen deze in de boom. In de wensboom hangen nu al ruim 300 kerstballen.” aldus Pauline.