Vakantie vieren in nieuwe Altum-woning

Wooneiland G! Dat is de vakantiebestemming van Veenendaler Koen van Kooten. Net als tien andere kopers van het project Altum kreeg hij vlak voor de bouwvak nog de sleutel van zijn nieuwe huis. Daarmee zijn zij de eerste bewoners van dit wooneiland in Veenendaal-oost.

De Altum rijwoningen zijn een echte blikvanger in dit nieuwe stukje Veenendaal. Ondanks dat het een rij is van 11 woningen oogt het dankzij een verscheidenheid aan gevelstenen en bijzondere architectuur als drie afzonderlijke blokjes. ‘Straks kijken we uit over het water. Dan is het echt helemaal af’, droomt Koen alvast hardop. Voor hem was dit huis liefde op het eerste gezicht. ‘Ik heb een type met een ‘punt dakje’ waardoor ik behoorlijk wat extra ruimte heb. We zijn nu nog volop aan het klussen, dus ik ga ook niet op vakantie. Half augustus hopen we er echt te wonen en dan kunnen we de wijk zien groeien’, aldus Koen.

Oplevering eerder dan verwacht
Ook op een ander bouwnummer wordt volop gewerkt door de nieuwe bewoners Suzanne en Leon Vaandrager. Samen met hun bijna 3-jarige dochtertje Bente betrekken zij binnenkort hun nieuwe hoekhuis. ‘We gaan aankomend weekend al verhuizen. Het is hier echt heerlijk. We woonden in een appartement en hebben nu een lekkere tuin’, vertelt de nieuwe bewoonster. Volgens haar is de bouw heel vlot verlopen. ‘Alles is eigenlijk heel goed gegaan. De oplevering kwam voor ons zelfs eerder dan verwacht. Helemaal top!’

Uitvoerder Marcel Heddema van aannemer Kelderman Bouw bevestigt dat de bouw van de woningen, die in opdracht van OPUS projecten werd gerealiseerd, voorspoedig verliep. ‘We waren de eersten die hier zijn begonnen. Dat had als voordeel dat we ook snel konden schakelen bij de aanleg van de nutsvoorzieningen. Dat hielp mee aan ons doel om nog voor de bouwvak op te leveren’, aldus de uitvoerder. De woningen zijn uiteraard voorbereid op de toekomst en dus ‘gasloos’. Ze worden aangesloten op een collectief duurzaam energiesysteem dat als extra voordeel heeft dat de woningen in warme periodes zoals nu aangenaam koel kunnen worden gehouden.

Marcel merkt dat de woningen de aandacht trekken. ‘Ook leveranciers komen voor reclamedoeleinden veel foto’s maken van dit project. Dat is voor mij een extra teken dat we hier echt iets bijzonders hebben neergezet!’