Patrimonium woonservice en Trebbe boren eerste paal 44 gasloze, sociale huurwoningen

Afgelopen week werd de eerste paal geboord voor de nieuwbouw van 44 gasloze, sociale huurwoningen op Eiland D & G in Veenderij, Veenendaal-oost. De woningen worden door Trebbe gerealiseerd in opdracht van Patrimonium woonservice en worden naar verwachting in juli 2019 opgeleverd. Vanaf 30 januari kunnen woningzoekenden zich inschrijven.

Trees van Haarst, directeur-bestuurder Patrimonium woonservice: “Alle woningen hebben dezelfde oppervlakte en inhoud. Hierbij hebben we bewust gekozen voor een kleiner formaat omdat we daarmee goed aan de vraag naar betaalbare woningen kunnen voldoen. De woningen zijn bovendien duurzaam gebouwd en zeer goed geïsoleerd. Dat biedt niet alleen veel comfort maar ook lage energielasten voor onze huurders.”

Johan Bombach, directeur Trebbe Wonen: “De missie van Patrimonium woonservice: bijdragen aan fijn wonen van mensen in de Veenendaalse samenleving, sluit naadloos aan op dat wat wij nastreven met ons concept BasisWonen. Het is mooi om te zien dat Trebbe een bijdrage kan leveren aan de missie van Patrimonium, dat we elkaar weten te vinden en samen invulling geven aan de vraag naar comfortabele, duurzame en betaalbare huurwoningen.”

Over de woningen
Het plan, ontworpen door De Zaak van NN uit Apeldoorn, omvat 44 rijwoningen. Op Eiland D is de samenhang gezocht met de bestaande koopwoningen. Doordat elk blok woningen een eigen kleur metselwerk, andere raamopeningen en bijpassende luifellengte krijgt, krijgt elke woning een eigen identiteit. Op Eiland G zijn de 22 huurwoningen een omlijsting van een brede groenzone. De woningen sluiten met de aantrekkelijke kleurstellingen en houten geveldelen aan op het landelijke karakter van dit eiland.

Duurzaam
De woningen zijn efficiënt in woonruimte en energie. Door de woningen te voorzien van warmteterugwinning, triple glas, hoge isolatiewaarden, zonnepanelen op alle daken en aansluiting op het stadsverwarmingssysteem DEVO voldoen de woningen aan de eisen van BENG (bijna energieneutrale gebouwen).

Over de bouw
De woningen zijn vanuit een bouwteamovereenkomst ontwikkeld en worden gebouwd volgens Trebbe BasisWonen, het concept voor grondgebonden woningen. De bouw is inmiddels gestart, de laatste woning wordt naar verwachting nog voor de zomer van 2019 opgeleverd.

Verhuur
Patrimonium presenteert de woningen vanaf 30 januari op huiswaarts.nu. De woningen én de verhuurbrochure staan vanaf 30 januari ook op patrimonium.nl. Inschrijven kan tot woensdag 6 februari 12.00 uur. De woningen worden alleen toegewezen aan huishoudens van minimaal twee personen die ingeschreven staan bij Huiswaarts.nu.