"Onze Winkel" neemt afscheid van Oost

Vrijdag 26 april sluit “Onze Winkel” voor de laatste keer haar deuren in Veenendaal-oost. De bijzondere buurtsuper voorzag de bewoners van Oost gedurende vijf jaar van de dagelijkse levensbehoeften.

Afscheid klanten in de winkel
Op donderdag 25 april zijn alle klanten van de buurtsuper van harte welkom om tijdens een afscheidsborrel in de winkel persoonlijk afscheid te nemen van de (oud-) medewerkers. Dit afscheid vindt plaats van 19.00 – 20.00 uur.

Kortingsactie
Op de laatste openingsdag van “Onze Winkel” op vrijdag 26 april krijgen klanten 25% korting op alle producten (rookwaren uitgezonderd). De winkel is dan open van 08.00-19.00 uur.

Een bijzondere buurtsuper
“Onze Winkel” startte in 2014 in Oost als tijdelijke buurtsuper en biedt werk aan cliënten van Zideris. Zideris is een kleinschalige organisatie met een eigen gezicht, die graag naar creatieve oplossingen zoekt in professionele begeleiding en ondersteuning voor jongeren en volwassenen met een beperking. Ook zijn er een aantal stageplaatsen opgezet in samenwerking met gemeente Veenendaal, waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer midden in de samenleving staan en zo makkelijker naar een vaste baan groeien.

“In de periode 2014 – 2019 bood de buurtsuper in Oost werk c.q. dagbesteding aan zo’n 40 medewerkers.” aldus maatschappelijk ondernemer Kees van Doorn.

Dankzij de inzet van Patrimonium, LATEI en Van Elst Vastgoed B.V., alsmede gemeente Veenendaal en Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost, kon “Onze Winkel” 5 jaar geleden van start gaan in het Kloppend Hart Huis in de wijk.

Nieuwe locatie “Onze Winkel”
De activiteiten van “Onze Winkel” worden vanaf 1 mei voortgezet op een nieuwe locatie, aan het Dr. Slotemaker de Bruïneplein. Ook bij deze nieuwe vestiging zijn LATEI en Van Elst Vastgoed B.V. als sponsoren betrokken. Na een kleine verbouwing daar wordt de winkel op 15 mei officieel geopend.

In Veenendaal-oost opent de Lidl per 1 mei een nieuwe supermarkt.