Lidl geopend in Oost

Op woensdag 1 mei opende de Lidl in Veenendaal-oost om 09.00 uur haar deuren. Vanaf dat moment kunnen wijkbewoners en anderen terecht in de eerste supermarkt in winkelcentrum Buurtstede. De nieuwe Lidl zal 7 dagen per week geopend zijn.

Lidl in Veenendaal Oost heeft een oppervlakte van zo’n 1700 m² en voldoet aan alle hedendaagse winkelgemakken. De supermarkt biedt de keuze uit een breed assortiment aan dagverse producten en een verantwoord assortiment. De warme bakkerij zorgt dagelijks voor een ruime variatie aan verse broodjes, van zoet tot hartig. Het filiaal aan de Stuivenbergheem is bovendien makkelijk te bereiken en beschikt over ruim 300 gratis parkeerplaatsen.

“Wij zijn erg blij met de komst van Lidl in Veenendaal. Samen met mijn team sta ik klaar om zeven dagen per week onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn”, aldus supermarktmanager Joris.

Geen sigaretten en tabak
Deze supermarkt verkoopt geen sigaretten en tabak. In nieuwe Lidl winkels worden namelijk geen tabakswaren meer verkocht. Lidl is de eerste supermarkt in Nederland die stopt met de verkoop van sigaretten en tabak. De supermarktketen bouwt de verkoop richting 2022 gefaseerd af.

Duurzame winkel
Dit filiaal kenmerkt zich door vele milieuvriendelijke en energiezuinige aspecten. Zo beschikt deze supermarkt over zo’n 600 zonnepanelen, energielabel A ++++, LED verlichting en is aardgasvrij.

Een minuut gratis winkelen
Op de dag van de opening ontvingen klanten rond 08.30 uur een lot, waarmee ze kans maakten op één minuut gratis winkelen. Met deze prijs werd de winkel om 09.00 uur door wethouder Engbert Stroobosscher en supermarktmanager Joris op feestelijke wijze geopend. De eerste 100 klanten ontvingen een gratis boeket bloemen en bovendien is er tijdens deze dag voor iedereen een gratis big shopper. Gedurende de hele week zijn er feestelijke openingsacties en mooie non-food aanbiedingen.

Winkelcentrum Buurtstede
De winkel maakt deel uit van het nieuwe winkelcentrum Buurtstede, dat Lidl Nederland GmbH zelf heeft ontwikkeld. Het winkelcentrum biedt onderdak aan Lidl, een 2e supermarkt en 44 appartementen. Rots Bouw B.V. heeft opdracht gekregen voor de realisatie van het winkelcentrum. Naar verwachting worden de appartementen en de overige winkelruimtes begin 2020 opgeleverd.

Openingstijden Lidl:
maandag-vrijdag 08.00 – 21.00 uur
zaterdag 08.00 – 20.00 uur
zondag 13.00 – 18.00 uur
Adres: Stuivenbergheem 1, Veenendaal(-oost)