Bouw fase 2 Wooneiland D van start

Als een volleerd graafmachinist heeft wethouder Engbert Stroobosscher, samen met een aantal toekomstige bewoners, het zandbed gespreid voor de tweede fase op Wooneiland D in Veenendaal-Oost. Dit project bestaat uit 46 woningen, die samen met de toekomstige bewoners zijn vormgegeven.

Samen ontwikkelen
Antoni Poot, directeur van LATEI, legde uit dat Wooneiland D een uniek project is . ’We zijn hier letterlijk met een wit blaadje begonnen. Aan de hand van workshops hebben we de wensen van potentiële kopers in kaart gebracht. Zo is de invulling van de wijk tot stand gekomen. Door de intensieve gesprekken kwam bijvoorbeeld naar voren dat er behoefte was aan woningen voor senioren. Daarom realiseren we hier ook een aantal woningen met een bad- en slaapkamer op de begane grond. Dit project staat dan ook symbool voor de manier waarop we werken: we ontwikkelen mét in plaats van vóór de klant.’

Wethouder Stroobosscher roemde de manier waarop deze woningen tot stand zijn gekomen. ‘Het is mooi om te zien dat deze wijk is ontwikkeld samen met de toekomstige bewoners’, zei hij vlak voordat hij in de grote gele graafmachine klom om de officiële handeling te verrichten.

Kwaliteit
Hans Koopman, directeur van aannemer Kelderman Bouw uit Ede, beloofde dat zijn bedrijf garant staat voor een kwalitatieve bouw. Hij stipte aan dat de druk op de bouwbranche momenteel groot is door de hausse op de woningmarkt. ‘Maar wij hechten aan een goede kwaliteit en doen daaraan -ook onder tijdsdruk – geen concessies. We streven ernaar dat uw woningen zonder opleverpunten worden opgeleverd. Zodat u huis ook echt ‘af’ is als u de sleutel krijgt.’

De toekomstige bewoners waren aanwezig bij dit officiële moment. Zij konden, onder het genot van een hapje en een drankje, niet alleen kennismaken met hun nieuwe woonplek, maar ook met hun toekomstige buren.