46 gasloze sociale huurwoningen Veenderij

Persbericht Patrimonium/Trebbe – 10 oktober jl. ondertekenden Trees van Haarst, directeur-bestuurder bij Patrimonium woonservice en Rob van der Jagt, directeur bij Trebbe Wonen de overeenkomst voor de bouw van 46 gasloze sociale huurwoningen op Eiland D en G in Veenendaal. Hiermee wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar betaalbare, passende en duurzame woningen.

Trees van Haarst: “Wij bouwen deze woningen kleiner en slimmer zodat ze betaalbaar en passend zijn voor onze doelgroep met inkomens onder de huurtoeslaggrens”. Rob van der Jagt: “We zijn er trots op dat we ons concept BasisWonen bij Patrimonium in kunnen zetten en goed kunnen voldoen aan de vraag naar betaalbare, duurzame en compacte woningen.”

Over de woningen
De woningen worden gerealiseerd naar een ontwerp van De Zaak van NN uit Apeldoorn. Het plan omvat 46 rijwoningen uitgevoerd in verschillende types. Op Eiland D is de samenhang gezocht met de bestaande koopwoningen. Doordat elk blok woningen een eigen kleur metselwerk, andere raamopeningen en bijpassende luifellengte krijgt, krijgt elke woning haar eigen identiteit. Op Eiland G zijn de 22 huurwoningen een omlijsting van een brede groenzone. De woningen sluiten met de aantrekkelijke kleurstellingen en de houten geveldelen aan op het landelijke karakter van dit eiland.

Duurzaam
De woningen zijn efficiënt in woonruimte en energie. Door de woningen te voorzien van warmteterugwinning, triple glas, hoge isolatiewaarden, pv-panelen en aansluiting op het stadsverwarmingssysteem DEVO voldoen de woningen aan de actuele eisen van BENG (Bijna EnergieNeutraal Gebouw). De woningen zijn uiterst comfortabel en de woonlasten laag, nu en in de toekomst.

Over de bouw
De woningen zijn vanuit een bouwteamovereenkomst ontwikkeld en worden gebouwd volgens Trebbe BasisWonen, het concept voor grondgebonden woningen. De bouw start naar verwachting eind dit jaar nog, de laatste woning wordt nog voor de zomer van 2019 opgeleverd.

Verhuur
Patrimonium start de verhuur van de woningen begin 2019. Om voor deze sociale huurwoningen in aanmerking te kunnen komen dienen belangstellenden als woningzoekenden ingeschreven te staan bij www.Huiswaarts.nu.