Het genot van je eigen eiland, je eigen steiger en je eigen water. Wat je graag deelt met anderen. Met vrienden, buren, kinderen … en de eendjes.

WooneilandD waterkant Veenderij Veenendaal-oost

Wonen in nieuwbouw naar wens

Bij verschillende projecten in Veenderij kunnen nieuwe bewoners meedenken. Over de stedenbouwkundige opzet tot de architectuur en de meest optimale sfeer en indelingen van het eiland en de huizen. Al bij de eerste woonworkshops ontstaat de verbinding. Nieuwe buren leren elkaar kennen, met elkaar verzinnen ze de mooiste oplossingen en iedereen krijgt de woning naar wens. In een buurt naar wens. Op een eiland, helemaal naar wens.

Het water maakt het verschil

Veel huizen krijgen een tuin aan het water, andere woningen kijken vanuit de voortuin juist op het water. En natuurlijk worden er ook woningen ontwikkeld midden op de eilanden. Er komen ook speelplekken voor kleinere kinderen.

koken  gieter

Land in Zicht Veenderij Veenendaal-oost

De natuur aan de overkant

De wooneilanden liggen pal naast De Groene Grens. Dus vanaf je eiland loop je via een bruggetje zó de natuur in, waarin de weidsheid en de weilanden garant staan voor prachtige vergezichten. Struinen met de hond, een rondje hardlopen, met wat vrienden gaan skeeleren. Of toch samen lekker op de fiets eropuit, met een picknickmand en een koel drankje onder de snelbinders. Genieten in het groene gras: frisbee en voetbal mee en ook de kinderen vermaken zich prima.

Waterpret voor de deur

Water is rustgevend en geeft de wijk een uniek karakter. Maar het geeft ook plezier en een gevoel van vakantie. Wat is er leuker dan spetteren in de achtertuin, spelen met bootjes of juist rustig een hengeltje uitgooien en genieten van de rust. En natuurlijk zijn er ook plekken voor de kleintjes, want wonen in Veenderij is voor iedereen.

beeld_veenderij

visjes-vangen

Plezier van het water

Voor wie wil, is het water écht een plezier. Vanaf de kant is het makkelijk bereikbaar, voor sommigen zelfs vanuit de tuin. Met een opblaasboot een beetje spelevaren, sportief op een SUP door het rimpelloze water … Kijk wel uit voor de hengels, want ook vissen kan er prima. En als je niets vangt, ben je nog steeds de koning te rijk in je eigen wijk. Zeker als je het geluk hebt om in de winter ook nog te kunnen schaatsen voor de deur!

Eenmaal aan
tafel geniet je van de verhalen.
Het nieuw
ontdekte
wandelpad in
het groene natuurgebied.
De pas
uitgekomen
pioenrozen.

koffie

Het centrum van Veenderij

Midden in Veenderij komt een plein,  waar je straks heerlijk rond kan kijken over het water. Ook appartementen en kade-woningen geven dit gebied een iets formeler karakter. Een mooie plek voor alle bewoners. En het centrum van Veenendaal-oost met alle voorzieningen vind je in Buurtstede, waar je zo naartoe fietst.

Als er een woondroom zou bestaan, zou die dan nog mooier kunnen?

WaterfietsGroene grens beekWoningen gras water