Stel

Groenpoort, de woongaarden van Veenendaal-oost

In Groenpoort wordt de komende jaren een divers aanbod van circa 970 woningen ontwikkeld. De stedenbouwkundige opzet van dit derde en laatste deelgebied van Veenendaal-oost is bekend.

Voorbereidingen en verwachte planning
Het gebied ten noorden van Buurtstede moet eerst bouwrijp worden gemaakt: de grond voorbereiden voor de bouw, de aanleg van bouwwegen, het aanleggen van kabels en leidingen voor de voorzieningen e.d. De ontwikkelaars kunnen dan aan de slag met de ontwikkeling van hun nieuwbouwprojecten en (de verkoop van) het nieuwe woningaanbod voorbereiden. Naar verwachting wordt nog in 2022 gestart met het gefaseerd bouwrijp maken van Groenpoort, aansluitend in de loop van 2023 de start verkoop van de eerste projecten.

Maquette Groenpoort in het i-centrum
De grote maquette in het i-centrum voor de nieuwbouwwijk Veenendaal-oost is inmiddels uitgebreid met het plan Groenpoort. Leuk om eens te gaan bekijken, zo krijg je een eerste indruk van dit nieuwe wijkdeel. Hier vind je alvast een plankaart en meer uitleg over de opzet van Groenpoort>

Wil je op de hoogte blijven?
Via deze website vertellen we je gaandeweg steeds meer over Groenpoort. Dus neem zo nu en dan een kijkje. Wil je op de hoogte worden gehouden over de ontwikkelingen en straks de aankondiging van de eerste nieuwbouwprojecten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!