Linda en Bert in Buurtstede

SOORT WONING
Twee-onder-één-kapwoning

PLEK
Buurtstede – De Erven

BIJZONDERHEDEN
Woongenot op maat


Sinds 2016 wonen Linda en Bert samen met hun zoons Julian en Lukas in het centrale Buurtstede, in Veenendaal-oost. Zij maakten gebruik van de mogelijkheden hun nieuwe huis naar wens in te delen en uit te breiden.

“WE HEBBEN EEN ZEE VAN RUIMTE!”

Een zee van ruimte
“We waren eigenlijk op zoek naar een bestaande woning, maar het was niet mogelijk iets naar onze zin te vinden. Toen dit huis in Veenendaal-oost op ons pad kwam, waren we direct enthousiast en aangenaam verrast. De wijk is prachtig groen opgezet en de woning is heerlijk ruim. Van Wanrooij bood ons bovendien relatief veel mogelijkheden om deze naar eigen inzicht in te delen en uit te breiden.”

Woongenot op maat
Van die mogelijkheden hebben Linda en Bert volop gebruik gemaakt. Het is voor hen nu woongenot op maat. Ze kozen voor een uitbouw van de woonkamer aan de tuinzijde, een tweede dakkapel op de ingedeelde en afgewerkte zolderetage en een in twee ruimten gesplitste garage.

Volop genieten
“We genieten er echt van, samen met onze zoons Julian (8 jaar) en Lukas (5 jaar). De uitstraling van de jaren ’30 sprak ons aan en het huis staat op een mooie, brede kavel. Zowel op de begane grond als boven hebben we extra ruimte kunnen creëren, zodat we voorlopig vooruit kunnen.”

Levensloopbestendig
Dankzij de aanpassing van de garage zou je zelfs kunnen zeggen dat de woning al levensloopbestendig is. “We hebben de garage laten isoleren en verdeeld in twee ruimten van 3 bij 3 meter. Eén ruimte is bestemd voor de fietsen en het gereedschap. De andere ruimte is in gebruik als een soort bijkeuken, een plek waar onze kinderen hun vuile spullen achter kunnen laten en waar onze poezen kunnen overnachten. Je zou daar in de toekomst ook een kantoortje of een slaapkamer van kunnen maken.”

Een fijne leefkeuken
Dankzij een uitbouw van 2,40 meter hebben we leefruimte te over. In het keukengedeelte van de begane grond, aan de straatkant, staat een massief houten eettafel. “Op die manier hebben we daar alles bij elkaar, waardoor een fijne leefkeuken is ontstaan, terwijl we de zithoek aan de tuinzijde hebben.”

Ook boven woonwensen vervuld
Ook boven hebben Linda en Bert alle mogelijkheden benut om meer ruimte te creëren. De badkamer is groter gemaakt en biedt plaats aan een dubbele wastafel, een ligbad én een zeer ruime inloopdouche zonder glazen of afscherming. Standaard telde deze etage drie slaapkamers, maar twee kamers zijn hier samengevoegd tot één masterbedroom van vorstelijke omvang. Een bijzondere oplossing is gevonden voor het ophangen van het flatscreen: een soort roomdivider in het midden van de kamer; de andere zijde ervan biedt plaats aan de spiegel. ”Dat was een leuk idee van onze bouwbegeleider.”

Een van de kinderen slaapt op de tweede kamer op de eerste verdieping. Op de afgewerkte zolderetage zijn naar klantwens drie kamers gerealiseerd: één slaapkamer voor de andere zoon, een praktische speelkamer en een wat kleinere ruimte die dienst doet als was- en strijkkamer. Naast de standaard dakkapel aan de voorzijde is de zolderetage aan de achterzijde nog van een extra grote dakkapel voorzien. “We hebben hier dus een zee van ruimte. We zijn echt blij dat we op deze manier eigenlijk al onze woonwensen hebben kunnen vervullen.”

Woningen gras waterWaterfietsGroene grens beek