Veelgestelde vragen

Buurtstede is het centrale wijkdeel van Veenendaal-oost en grotendeels gerealiseerd en bewoond. Aan de ontwikkeling en realisatie van de resterende nieuwbouwopgave wordt gewerkt.

In Veenderij worden in totaal circa 1.000 woningen gebouwd, variërend van vrijstaande en twee-onder-een-kap tot rijwoningen en appartementen. Ook is er de mogelijkheid om zelf te bouwen op de vrije kavels langs de Dragonderweg.

In Groenpoort wordt de bouw van nog eens 865 woningen voorzien.

Door u aan te melden voor onze nieuwsbrief. U ontvangt dan regelmatig een bericht in uw mailbox over de laatste ontwikkeling in Veenendaal-oost c.q. Veenderij. Geplande data van start verkopen, voortgang van projecten, informatie over bouw- en woonrijp maken van het gebied, eventuele informatieavonden en woonevenementen en nog veel meer.

Aanmelden kan onderaan de webpagina’s op onze site in het blauwe gedeelte door uw e-mailadres in te vullen.

Ja, in de wijk komen ook huurwoningen/appartementen. Zowel in Buurtstede als in Veenderij is huuraanbod. Deels is dit vrije sector huur (staat vermeld bij het woningaanbod op deze site), deels sociale huur.

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, dient u ingeschreven te staan bij huiswaarts.nu.

In Veenderij worden, net als in Buurtstede, ook koopappartementen aangeboden. Houdt u hiervoor onze nieuwsbrief in de gaten, of kijk regelmatig even bij het woningaanbod op deze site.

Op wooneiland O in Veenderij langs de Dragonderweg zijn bouwkavels te koop. Mogelijk worden elders in Veenderij in de toekomst meer vrije kavels te koop aangeboden. Mocht dit zo zijn, dan melden wij t.z.t. via onze nieuwsbrief en deze website.

Naast het gebruikelijke woningaanbod worden ook dergelijke woningen in Veenderij te koop aangeboden. Houdt u hiervoor onze nieuwsbrief in de gaten (aankondigingen van start verkoop e.d.) en het woningaanbod op deze site.

Nee, dat is niet altijd zo. Dit wordt door de ontwikkelaar bepaald en verschilt per project. Meestal vindt u informatie hierover in de verkoopbrochure van het betreffende project. U kunt dit natuurlijk ook altijd navragen bij de verkopende makelaar(s).

Op elk eiland is een centrale ontmoeting- of speelplek gepland. De bewoners worden per wooneiland betrokken bij de inrichting ervan. De oudere jeugd kan uiteraard ook gebruik maken van de diverse speel/sportplekken in het naburige Buurtstede. Ook De Groene Grens biedt natuurlijk mogelijkheden voor ontspanning en recreatie.

 

De beste manier is om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. U doet dit door uw e-mailadres in te vullen onderaan de webpagina’s in het vakje in de blauwe balk. U ontvangt dan regelmatig een e-mail in uw mailbox met nieuws over de laatste ontwikkelingen in de wijk, eventuele aankondigingen van start verkopen of start bouwmomenten, evenementen e.d. Verder wordt nieuws over start verkoopmomenten van projecten ook via de lokale kranten gedeeld en via de Facebookpagina’s van Veenendaal-oost en Veenderij.

De ontwikkelaar van het project waarvoor u zich heeft ingeschreven beslist of er geloot wordt, of wordt toegewezen. Dit verschilt per project. U kunt dit altijd even navragen bij de ontwikkelaar in kwestie tijdens de start verkoop bijeenkomst.

De huidige plannen voorzien hier niet in. In het Ontmoetingshuis is een horecazaak gevestigd, vlakbij de andere voorzieningen in de wijk.

Vooralsnog is de Van Essenlaan de toegangs- en ontsluitingsweg voor Veenendaal-oost. In de toekomst is een extra ontsluitingsweg voorzien vanuit De Ontmoeting naar en door het noordelijk wijkdeel Groenpoort richting de A12 en terug.

Het is niet mogelijk om direct via het water de Grift te bereiken. Dit heeft te maken met het waterbeheer binnen Veenderij. Wel kan met een bootje door Veenderij worden gevaren en worden enkele kano-oversteekplaatsen in Veenderij gerealiseerd.

Veenendaal-oost is een “gasloze” wijk. Dat betekent dat u op een andere wijze dient te koken, bijvoorbeeld via inductie.

De verwarming en warmwatervoorziening in Veenendaal-oost worden door DEVO verzorgd. DEVO staat voor Duurzame Energie Veenendaal-oost. Het voordeel van dit systeem is dat het niet alleen verwarmt in de winter, maar ook voor koeling zorgt in de zomer. Meer informatie vindt u hier>

In Buurtstede, het centrale wijkdeel van Veenendaal-oost, komt een winkelcentrum. De voorzieningen, met een functie voor de hele wijk, komen tot ontwikkeling rond het centrale plein, de Brink. In het uitwerkingsplan is ruimte gemaakt voor 5.000 m2 detailhandel (twee supermarkten, waaronder een Lidl) en 300 m2 bedrijfsactiviteiten en dienstverlening. Boven de voorzieningen komen aan de pleinzijde 44 appartementen.

Tot de eerste supermarkt open gaat kunnen wijkbewoners terecht in de tijdelijke buurtsuper Onze Winkel, die in het Kloppend Hart Huis is gevestigd.

Indien u belangstelling heeft om in het winkelcentrum een winkelruimte te huren, stuurt u dan een e-mail naar a.poot@latei.nl.

Naar verwachting kan rond 2020 met de ontwikkeling van Groenpoort worden gestart. Voor dit noordelijke wijkdeel van Veenendaal-oost is nog geen gedetailleerde stedenbouwkundige opzet gemaakt. Eerst worden de woningen in Veenderij ontwikkeld en gebouwd. Via de kranten en onze website houden wij u t.z.t. op de hoogte.

Ja, via Reggefiber wordt glasvezel geleverd in de wijk. De internetprovider dient door de koper/eigenaar van de woning zelf te worden gekozen en verzorgd.

WaterfietsGroene grens beekWoningen gras water