Nieuws

i-centrum ook stembureau op 21 maart

i-centrum Veenendaal stembussen

Op woensdag 21 maart doet het i-centrum dienst als stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum.

Die dag zijn wij natuurlijk ook gewoon open voor bezoekers, die op zoek zijn naar informatie over Veenendaal-oost.

Omleiding door werkzaamheden Van Amerongenerf

omleiding Veenendaal-oost

Vanaf maandag 19 maart t/m 23 maart is de brug, die de Van Essenlaan verbindt met het Van Amerongenerf / het buurtschap De Erven, afgesloten voor al het verkeer. Er wordt een nieuwe bestrating aangebracht.Ter plaatse wordt een omleidingsroute ingesteld, zie het kaartje hieronder. Deze omleiding wordt met borden aangegeven.

De ontsluiting loopt via een deel van de Dragonderweg. De hier gelegen bussluis wordt daarvoor opgevuld met menggranulaat, zodat deze toegankelijk is tijdens de omleidingsperiode. Via deze weg kan men dan richting zuiden of richting westen (via de Van Essenlaan) de wijk verlaten.

Bestand downloaden? (PDF, 362KB)

 

 

Bouw Veenrijk feestelijk van start

startbouw Veenrijk Lunee Trebbe Veenderij

Onlangs ging de bouw van het project Veenrijk (Trebbe/Lunee Vastgoed) feestelijk van start. Wethouder Arianne Hollander gaf in het i-centrum de officiële aftrap en de kopers konden op hun eigen kavel een tijdcapsule ingraven.

 

Start verkoop De Leeftuin op 24 maart

tuinkamer Hegeman Bouwgroep Eiland F Veenderij

Zaterdag 24 maart vindt in het i-centrum de start verkoop plaats van achttien unieke en zeer ruime woningen in De Leeftuin. Dit nieuwbouwplan ligt in Veenderij. De bijeenkomst, met vrije inloop, duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf die dag inschrijven voor een woning.
De verkoopdocumentatie, plattegronden en prijzen liggen vanaf dat moment voor u klaar. Voor meer informatie kunt u terecht bij de afgevaardigden van Hegeman Ontwikkeling BV (de ontwikkelaar en bouwer) en bij Van Dijk Van Essen Makelaars en Diepeveen Makelaars.

Wanneer:  zaterdag 24 maart vrije inloop van 10.00 – 12.00 uur
Waar:  i-centrum, Van Essenlaan 1, Veenendaal(-oost)

ACHTTIEN ROYALE WONINGEN
De Leeftuin bestaat uit achttien royale woningen: acht bijzonder grote rijwoningen, vier twee-onder-een-kapwoningen, vijf vrijstaande huizen en één special met vier woonlagen. De hoogwaardige materialen geven de woningen een natuurlijke en robuuste uitstraling. Elke woning heeft een eigen identiteit die past bij het geheel. De woningen worden in vier kleuren gevelstenen uitgevoerd.

De verschillende kappen en de speelse opzet geven het plan een sfeervolle uitstraling. Elk huis krijgt een veranda of tuinkamer. De huizen zijn energieneutraal, hebben geen gasaansluiting en zijn inclusief zonnepanelen.

Zelf bouwen langs de Dragonderweg? Kom eens kijken!

kavels Veenderij

Droomt u ook van zelf bouwen? Dan is één van de vrije kavels aan de Dragonderweg in Veenderij misschien wel de plek voor uw droomhuis! De kavels zijn geschikt voor de bouw van een vrijstaande woning. Wilt u wonen met de achterzijde aan het water en uitzicht op natuur- en recreatiegebied De Groene Grens aan de voorzijde?  Deze kavels bieden een prachtige locatie.

Loop gerust eens bij ons binnen in het i-centrum (documentatie aanwezig), of neem contact op met makelaar Jasja Scholtens. Zij informeert u met alle plezier over de mogelijkheden. Kijk hier voor meer informatie>

Kopers rijwoningen Land in Zicht vieren start bouw

startbouwLandinZicht Veenderij

Op 28 februari organiseerde Van Wijnen Projectontwikkeling Oost bv een feestelijk start bouw moment voor de kopers van de rijwoningen. Het project Land in Zicht wordt gebouwd op wooneiland G in Veenderij en ligt deels aan het water.

Met de kopers van de overige woningen wordt in maart het moment van de start bouw gevierd.

Inloopavond Inrichtingsplan de Brink

Ontmoetingshuis Veenendaal-oost

De definitieve inrichting van de Brink, het centrale plein in Veenendaal-oost tussen het Ontmoetingshuis en het Kloppend Hart Huis, komt in zicht. De hoofdfuncties en de opzet van het plein zijn in een eerder stadium bepaald. In aansluiting op de plannen voor het winkelcentrum en de andere functies rond het plein is in de afgelopen periode het ontwerp voor het plein verder uitgewerkt.

Op dinsdag 6 maart 2018 wordt dit Voorlopig Ontwerp Inrichtingsplan voor de Brink getoond en toegelicht tijdens een inloopavond. U bent van harte uitgenodigd om u tijdens deze inloopavond te laten informeren over het ontwerp en hierop te reageren.

Wanneer:  dinsdag 6 maart 2018 van 17.30 tot 20.00 uur
Waar:  Ontmoetingshuis, Spiesheem 54, 3907 NJ VEENENDAAL

Reacties op het voorlopig ontwerp worden meegewogen bij het opstellen van het definitieve ontwerp van de Brink.

Nieuwe rubriek: Bewoners en kopers vertellen

Nieuwe rubriek: Bewoners en kopers vertellen

Sinds kort delen wij onder Nieuws een nieuwe rubriek met de titel “Bewoners en kopers vertellen”. Enthousiaste mensen, die met veel plezier hun verhaal delen over hoe het wonen in Buurtstede bevalt, of waarom ze besloten om een huis of een kavel in Veenderij te kopen.  Ze vertellen over hun woonwensen, welke woning ze kozen en waarom ze daar zo blij mee zijn.
Kortom, leuke interviews met blije bewoners en kopers! Lees hun verhalen hier>

Start bouw kavels en CPO-project gevierd!

start bouw kavels en CPO Eiland F

Op 19 januari werd in het Ontmoetingshuis in Veenendaal-oost de start van de bouw gevierd van het CPO-project op Eiland F in Veenderij. De nieuwe eigenaren van de vrije kavels, die de gemeente op hetzelfde wooneiland verkocht, vierden mee. Tijdens de feestelijke middag werd door wethouder Arianne Hollander met een druk op de knop de bouw officieel van start verklaard.

De toekomstige bewoners ontmoetten elkaar en konden proosten op hun mooie nieuwe woonplek in Veenderij.

Veenendaal beste middelgrote fietsgemeente

fietser Veenendaal-oost

Veenendaal heeft bij de verkiezing Fietsstad 2018 vorige week dinsdag de prijs gekregen voor beste middelgrote fietsgemeente (50.000-100.000 inwoners). Wethouder Engbert Stroobosscher nam de prijs in ontvangst. De gemeente Houten ging er met de hoofdprijs (Fietstad) vandoor, waardoor Veenendaal op de tweede plek eindigde. Eigenlijk had Veenendaal gehoopt in 2020 voor de titel Fietsstad te gaan, maar tot verrassing van de gemeente was Veenendaal nu al genomineerd. De stad was in 2000 de eerste Fietsstad van Nederland.
Goede fietspaden en fietsvoorzieningen vinden we in Veenendaal erg belangrijk’’ , aldus wethouder Stroobosscher.

WaterfietsGroene grens beekWoningen gras water